L’Ajuntament de Torredembarra activa una campanya per promoure el reciclatge d’envasos de vidre a l’hostaleria

REDACCIÓ – Torredembarra, 14/4/2023

L’Ajuntament de Torredembarra ha posat en marxa una campanya informativa adreçada a establiments d’hostaleria i restauració amb l’objectiu de promoure i facilitar el reciclatge dels residus de vidre, que s’allargarà fins a finals del mes de juny. Durant aquest temps, un equip d’informadors ambientals acreditats visitaran els establiments del municipi (principalment bars, cafeteries i restaurants), amb la finalitat d’informar-los sobre la correcta separació dels residus d’envasos de vidre i recordar-los les obligacions que tenen els establiments comercials en matèria de gestió de residus.

En aquest sentit, la campanya incideix en el compliment de la normativa vigent a Catalunya i al municipi, que disposa l’obligatorietat de separar en origen els residus. Per això, durant la campanya es verificarà en successives visites si els establiments fan una correcta separació dels residus d’envasos de vidre que generen.

Després d’una primera fase d’informació i anàlisi de les necessitats, la campanya també vol potenciar la dotació d’infraestructures per facilitar la separació i el transport dels residus d’envasos de vidre fins al contenidor. Per això, gràcies a la col·laboració amb l’entitat sense ànim de lucre Ecovidrio, es lliuraran cubells de forma gratuïta als establiments en funció del volum de residus que generin.

Aquesta campanya s’emmarca en la voluntat de l’Ajuntament de Torredembarra i Ecovidrio d’impulsar mesures adreçades a fomentar la recollida selectiva de residus municipals. La Unió Europea marcava recollir selectivament el 50% dels residus l’any 2020, mentre que a Torredembarra es va arribar al 42,51% de recollida selectiva l’any 2021. Al 2025, l’objectiu serà del 55%, per tant cal continuar treballant per assolir una major recollida selectiva.

Millorar aquestes xifres requereix de la col·laboració de l’administració, els comerciants i la ciutadania per tal de generar menys residus i assegurar el seu reciclatge, una acció que esdevé un factor clau en la lluita contra l’emergència climàtica.

El sector de l’hostaleria i la restauració genera gairebé el 50% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús que es comercialitzen a tot l‘Estat, de manera que és un sector clau per a la consecució dels objectius de reciclatge. Per això, aconseguir el compromís dels professionals del sector i consolidar hàbits sostenibles suposa una millora significativa en la lluita contra el canvi climàtic.

Foto: / AJ TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This