Torredembarra, que vols ser ara de gran?

ÀUREA RODRÍGUEZ

Fa un parell d’anys, vaig tenir una conversa amb alcalde per a veure si podia ajudar a fer projectes d’innovació al nostre poble. Amb el COVID, la Torre ha crescut en número d’empadronats com a primera residencia però continua amb els problemes a la zona marítima derivats del canvi climàtic i amb el mateix model econòmic basat en el turisme estacional i el comerç que se’n deriva.

En aquella conversa vàrem parlar de com revertir els diferents problemes cada dia més greus de la climatologia, l’economia local i sobretot li vaig preguntar que volia ser Torredembarra de gran.

La pandèmia ha fet que molts pobles es reinventin, Benidorm fa promocions en el metavers per tenir turistes gamers, Mallorca es convertirà en la illa verda per la inversió en hidrogen o hi ha municipis que potencien la instal·lació de teletreballadors, creatius o knowmads. D’altres exemples més propers, La Ràpita aposta per l’economia blava, Tivissa per les tecnologies verdes o la Conca de Barberà per l’agroturisme, etc.

I Torredembarra? Quin és el seu adjectiu? Perquè volem ens reconeguin? Quin és el nostre reclam? Com diu la meva filla, Torredembarra sempre surt a les noticies de TV3 per desastres o malifetes. Perquè no surt per coses noves?

La feina de l’Ajuntament en la festa major, les obres en rotondes i carrils o la recollida d’escombraries verda, són necessàries però cal fer alguna cosa més perquè el món no ens espera. Hi han Ajuntaments que cobreixen quotes d’autònoms, que proveeixen d’espais per obrir empreses o que simplement promocionen els negocis autòctons a través de campanyes de publicitat i proximitat… Tothom es reinventa i Torredembarra també ho ha de fer.

Ara que s’acosten eleccions, estaria bé sentir algun pla o idea nova que ens faci il·lusionar. Torredembarra té coses molt bones que es poden potenciar si sabem que volem. Segur que a tots nosaltres se’ns acudeixen vàries coses que ens potenciarien com a poble de calma, lleure i benestar. Per què no?

En la era de l’humanisme tecnològic, compte amb els tòxics, troians i trolls i envolteu-vos de Sinergents que sempre sumen aptituds, equip i valors.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This