Les obres de remodelació de la plaça Catalunya arrencaran el 3 d’octubre i duraran sis mesos

REDACCIÓ – Torredembarra, 27/9/2022

L’Ajuntament de Torredembarra va dur a terme aquest dilluns, 26 de setembre, una reunió informativa, dirigida especialment a veïnat i comerciants, per presentar el projecte d’urbanització de la plaça de Catalunya i la planificació de les obres. En aquesta trobada, es va donar a conèixer la data d’inici de l’actuació que serà el pròxim 3 d’octubre, amb una durada de sis mesos.

El desenvolupament de les obres es durà a terme en quatre fases. Durant les dues primeres (130 primers dies) es podrà circular en un tram de la plaça i en les dues últimes (50) dies el trànsit quedarà tallat. La circulació de vianants i l’accés a habitatges i comerços queda garantida al llarg de tota l’obra.

Es va explicar que les obres comportaran restriccions de mobilitat. Es preveu un canvi de sentit de la circulació al carrer de Ferran de Querol, entre el carrer Tarragona i el passeig Miramar. També afectarà el servei de recollida d’escombraries, ja que s’eliminaran els contenidors del carrer Girona i es reforçaran les bateries en carrers de l’entorn. D’altra banda, s’ha habilitat un correu electrònic de contacte durant l’obra: plcatalunya@torredembarra.cat

Durant la reunió, un dels aspectes que va destacar l’alcalde, Eduard Rovira, va ser que el projecte preveu la pacificació del trànsit en aquesta zona. De fet, la circulació a la plaça es fixarà en 10 km/h i tots els paviments seran a cota única. Les obres també comportaran la millora de clavegueram, la renovació de l’enllumenat i el mobiliari urbà, enjardinament i arbrat. A més, s’ubicarà un petit escenari i una pèrgola per incorporar zones d’ombra.

Les obres d’urbanització de la plaça Catalunya s’han adjudicat recentment a l’empresa GICSA per un import total de 480.518,99 euros (IVA inclòs) i un termini d’execució de sis mesos. L’Ajuntament compta amb una subvenció de la Diputació de Tarragona de 380.396,66 euros del Pla d’Acció Municipal 2022.

L’objectiu principal del projecte és que la plaça Catalunya esdevingui una autèntica plaça amb zona verda per al gaudi de la ciutadania, un espai més amable i més proper per al veïnat.

Foto: L’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, durant la presentació de les obres. / ANNA F, / AJ, TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This