El Bloc i l’escultura ‘Alfa i Omega’

GABRIEL COMES

He llegit a la premsa que l’Ajuntament de Torredembarra està arreglant el Bloc (aplaudeixo l’acció) i que es prepara una consulta ciutadana per decidir que s’hi posarà a sobre: l’escultura Alfa i Omega o l’antiga piràmide de ferro. Em sembla una decisió poc valenta (l’Ajuntament per mi hauria d’assumir responsabilitats) i, si no es va amb compte, poc eficaç. Ho dic pel fet que perquè una consulta sigui valuosa cal que els consultats estiguin molt ben informats. Si només es coneixen aspectes parcials del tema i es presenten fonamentalment qüestions econòmiques: “la torre metàl·lica costarà 30.000 euros i l’escultura Alfa i Omega 120.000”, la consulta està desvirtuada.

Per cert, la torre metàl·lica que es presenta com alternativa a l’escultura cal saber que va quedar com un testimoni d’un fracàs, ja que des del primer moment es va demostrar que no servia per ajudar a varar les embarcacions de la platja. Es varen equivocar de valent.

Algunes consideracions favorables a la reposició de l’escultura Alfa i Omega:

1) Tenir un escultura dins la mar és una genialitat.

2) Molts pocs llocs del món la tenen.

3) L’escultura és de Bartolozzi, un artista reconegut internacionalment. Agradarà o no, però l’escultura és una obra d’art.

4) És una escultura que ja ha sigut una realitat i es va convertir en una icona de Torredembarra, sent reproduïda en postals, camisetes, fotos, cartells, regals…, prova de la seva acceptació.

5) Era un atractiu turístic.

6) Els socis de l’Associació de Veïns Sant Joan de Baix a Mar, en una assemblea ordinària, van votar en una immensa majoria per la seva restitució.

7) I pel que fa a l’aspecte econòmic, dos apunts:

a) Si es va poder pagar i plantar l’escultura anys enrere, també s’ha de poder fer ara o en un futur molt proper.

b) L’escultura va servir per commemorar els 20 anys dels ajuntaments democràtics i hi assistiren representants de tots els Països Catalans. En el seu finançament hi varen col·laborar l’Associació Catalana de Municipis, la Generalitat i les diputacions de Tarragona i Lleida. Així doncs, l’escultura, des del meu punt de vista, no l’ha de pagar només l’Ajuntament de Torredembarra.

Com queda clar, estic a favor de tornar a col·locar l’escultura al seu lloc original, només canviaria d’opinió si es demostrés que té poca perdurabilitat pels efectes de l’erosió.

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This