ARA FA 25 ANYS l S’estrena un nou regidor en el govern, polèmica al Roquer i la Guàrdia Civil desembarca al Port de Torredembarra

JORDI SALVAT

Aquell mes de maig de 1997 prenia possessió com a regidor de Torredembarra Lluís Roig, Substituïa Josep Mercadé, que a l’abril havia renunciat per sorpresa a l’acta de regidor. Roig assumia la cartera de Turisme, fins llavors en mans d’Octavi Solé. Les regidories de Mercadé es repartien entre diversos membres del govern liderat per Santiago Segalà. Mentre Benestar Social quedava en mans de Miquel Àngel Lecha, Medi Ambient l’assumia el popular Joan Romera. Sanitat encara no s’havia adjudicat en aquella primera reestructuració del cartipàs municipal.

Però on més polèmica hi havia a Torredembarra fa 25 anys era al Roquer. La construcció del Port havia degradat greument aquella zona emblemàtica del municipi. Un grup de veïns i veïnes s’havien organitzat a través del col·lectiu Pedra de Toc (1) per denunciar la deixadesa municipal i van convocar un acte de protesta el darrer diumenge del mes contra la degradació de l’espai. Van fer una cadena humana i van remullar simbòlicament el Roquer amb galledes d’aigua per evocar el seu esta natural abans de la construcció del port.

L’Ajuntament va contraatacar presentant un projecte de recuperació i integració de la zona que havia d’executar la societat Port Torredembarra SA. S’haurien d’invertir 100 milions de pessetes -uns 6 milions d’euros-. Segons Pedra de Toc, aquest projecte arribava tard i denunciaven que, des de març de 1995, el consistori disposava d’un estudi realitzat per un especialista en hidrologia en el qual es fa una radiografia de l’estat del Roquer i s’havien deixar passar dos anys.

Aquell mes de maig també desembarcava al Port de Torredembarra la Guàrdia Civil amb el seu primer servei marítim a la costa tarragonina. Comptava amb dues patrulleres i 42 agents. Just fa uns mesos aquest servei es va traslladar al Port de Tarragona després de gairebé un quart de segle d’activitat al moll torrenc. El director de la Guàrdia Civil, Santiago López Valdivielso feia una visita oficial fa 25 anys al nou Servei Marítim de Torredembarra. La lluita contra el contraban i sobretot el narcotràfic eren les prioritats d’aquests oficials i agents destinats a la Torre.

  • Trobareu més informació sobre aquest col·lectiu a la secció Conadells de Carles Marquès a la pàgina 4.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This