Lleis i ètica

CLARA SOLIVELLAS – Advocada – ICAB 29191

Avui no parlaré de Decrets ni de Lleis ni de normatives (que per altra banda no es compleixen). Avui us explicaré fets fastigosos que van passar durant el confinament dins de la meva professió. Des del Torn d’Ofici rebo temes de tot tipus (divorcis, incapacitats, reclamacions de quantitat, etc.) I també molts desnonaments, ja sigui per ocupació com per impagament del lloguer o de hipoteca.

Doncs bé, en ple confinament (març, abril, maig i juny), SAREB, DIVARIAN i altres grans tenidors, sense cap escrúpol, es van dedicar a enviar demandes de desnonament de forma massiva i sense cap pietat. Si ens cenyim a la llei, el dret en sí existeix. Després, però, hi ha un Decret que permet evitar el llançament, que no s’aplica, tal i com hem pogut veure als mitjans de comunicació. Crec que els advocats hem d’anar molt més enllà de la llei en els casos que portem, i quan es tracta del Dret a l’Habitatge, encara més.

Els meus companys fan la seva feina, sí, però estudiar cinc anys, fer un postgrau, per acabar enviant demandes de forma massiva per fer fora a infants de casa seva, a gent gran, a famílies totalment desestructurades, i a sobre en plena pandèmia, em fa replantejar moltes vegades en quin món estic treballant. Després, per sort, recordo que altres companys estem, justament, per ajudar a totes aquestes persones que, més que mai, ens necessiten.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This