Cartes dels lectors

SOS de les escoles bressol privades

Les escoles bressol imparteixen el primer cicle d’educació infantil adreçat a infants amb edats compreses entre els 4 mesos i els 3 anys. D’acord amb la informació disponible a la pàgina web de la Generalitat de Catalunya, el curs 2019-2020 hi ha un total de 1.755 centres d’educació infantil, dels quals 1.226 estan sostinguts amb fons públics i la resta, 529 centres, som privats. Per tots és sabuda l’existència de les escoles bressol privades, però en canvi és desconegut per la majoria que subsistim sense cap tipus d’ajut públic. Encara que el cicle infantil no sigui obligatori, som una part bàsica en el desenvolupament i en els primers aprenentatges dels infants i donem un suport essencial a la conciliació familiar.

L’actual crisi causada pel Covid- 19 ens va obligar a tancar les portes del centre el 13 de març de 2020. Com a conseqüència del tancament, es varen deixar de girar els rebuts a les famílies. Com moltes altres organitzacions, ens hem vist abocades a fer un ERTO per intentar afrontar aquest entrebanc procurant garantir l’ocupació de les persones que formem part de l’equip educatiu. Tot i així, mantenir la llar d’infants comporta unes despeses fixes que hem de seguir pagant. Aquest problema és greu i pot esdevenir insalvable si assumim que les escoles serem de les darreres activitats a poder tornar a obrir.

Entenem que la crisi és general i que les administracions fan tots els esforços possibles per ajudar persones i empreses, però, en el moment d’enviar aquesta cara al director de Torredembarra Actualitat, les escoles bressol privades no estem en l’agenda política i no hem estat destinatàries de cap ajut públic.

Les llars d’infants privades ofereixen gairebé 30.000 places per a infants de 0 a 3 anys arreu de Catalunya. Si ens veiem abocades a desaparèixer com a conseqüència de la situació crítica que estem vivint, hi haurà un problema social greu: qui atendrà aquests infants i les seves famílies? Sembla evident que és més senzill i barat ajudar les escoles bressol privades existents que no haver d’esmerçar en el futur recursos públics i esforços a cobrir aquesta necessitat amb places de nova creació.

Esperem que les administracions públiques escoltin aquest SOS que llencem les escoles bressol privades i no sigui massa tard.

Escola Bressol Casa de les Fades

 

Recordem-nos-en!

Estem passant la pitjor crisi sanitària que ha viscut la humanitat moderna, no sabem encara com ens en sortirem i les possibles conseqüències que hi haurà. Des d’aquest mitjà de comunicació, vull agrair a tots els treballadors de la sanitat pública i privada (metges/ses, infermers/es, personal de neteja i administratiu) i treballadors municipals (brigada, serveis administratius i policia local), tots antics companys. Per la gran tasca que esteu fent pels ciutadans de Torredembarra en aquests moments tan complicats, en què arrisqueu la vostra salut i la de la vostra família quan torneu a casa després d’unes jornades molt complicades a causa de la tensió emocional, estrès, etc. Que heu de suportar.

Vull agrair també a totes les persones de l’àmbit estatal que també estant arriscant salut i vida per salvar les dels seus conciutadans. També molt lloable és la iniciativa que han tingut les policies locals i guàrdia urbana de fer arribar una il·lusió als més petits i grans, passant per davant dels seus domicilis o residències d’avis per tal de felicitar-los en el seu aniversari.

Únicament ens recordem d’aquestes persones (personal sanitari i neteja, bombers, treballadors municipals, policies locals, etc.) quan podem criticar- les per haver fet quelcom malament o sentim que ens han perjudicat segons el nostre criteri personal. A veure si a partir d’ara ens recordem més d’ells, per tot el que fan sempre bé, que és intentar ajudar- nos de la millor manera possible, donant-nos un servei de la millor qualitat possible (mèdic, de seguretat, d’auxili, etc.).

Hem de recordar, també, que si han de sortir al carrer per protestar i demanar millores econòmiques i de treball HEM D’ESTAR AL SEU COSTAT I SI ÉS NECESSARI SORTIR AMB ELLS AL CARRER!

Quan tot això hagi passat ens hem de recordar també de demanar explicacions a tots els governants actuals i anteriors per les retallades en el que implica el benestar de les persones (sanitat, investigació i material). I perquè bancs i Església no han ajudat en aquesta situació que ens ha fet i ens està fent patir molt. RECORDEM-NOS-EN!

Josep Maria Cunillera

 

Situació critica en famílies monoparentals

Situació critica en famílies monoparentals Aquests dies estan sent durs per a tothom, ningú s’ha lliurat d’una o altra de les conseqüències del Covid-19. Però parlem de les famílies monoparentals. Mares i pares que estan sols a càrrec dels seus fills, havent de sortir a comprar, baixar les escombraries o fins i tot treballar telemàticament. Fa uns dies, una amiga propera m’explicava la cruesa de la seva realitat. La policia ja li ha cridat l’atenció molts cops perquè baixa a passejar el gos i aprofita per baixar les escombraries amb la intenció de sortir el mínim possible, però té una filla petita que no pot deixar sola a casa. Em va explicar que en una ocasió, quan la van parar, li van suggerir que per realitzar tals tasques deixés la nena amb els seus avis o veïns, la qual cosa li resulta impossible.

Des d’aquell moment i cada dia almenys dos cops, se les ha d’enginyar per deixar la seva filla a la porteria amb la porta oberta mentre ella, just davant i a poques passes, sense deixar de donar-li un cop d’ull a la nena, intenta que el gos faci les seves necessitats. I per si no fos prou, ha trucat repetidament a un telèfon d’atenció a la ciutadania i no han sabut donar-li una solució al problema. Tant de bo es tinguin en compte aquestes situacions.

Isabel Pérez Navarro

Podeu enviar-nos els vostres escrits i cartes a redaccio@TDBactualitat. cat. Han d’anar signats amb nom i cognoms, DNI i telèfon de contacte. No poden excedir els 1.500 caràcters (incloent-hi espais).

El darrer vídeo

VÍDEO l Entrevistem Santi Segalà, cap de l’àrea de Predicció Meteorològica del Servei Meteorològic de Catalunya

Hemeroteca

Tweets recents

Share This