Quin goig de Carnaval!

ISAURA VALLE

Els Amics de La Nou guanyen un merescut premi a la millor comparsa. La Disbauxa, millor carrossa d’enguany, no falla i torna a superar-se. La Colla Ferralla celebra el seu desè aniversari amb un vaixell espectacular. Els Spaindereta ho “peten” a Torredembarra i a les xarxes socials. La Cucanya, com sempre, entre les millors gràcies a les seves meravelloses i originals disfresses. Els EKSi cada vegada són més i se superen en els seus balls. Els de Les Roques de segur que en pròximes edicions tindran molt a dir. L’Associació Matinada tornant a participar en el Carnaval… I així, un llarg llistat de tots aquells que han fet possible un gran Carnaval. Quin goig!

Un Carnaval històric pel que fa al nombre de participants tot i que deixant enrere la “rivalitat” que hi havia, entre colles, fins no fa gaire. Ja no hi ha jurat en un escenari ni representats de carrosses per votar. I és clar, ni parlar- ne dels premis… És veritat que un petit reconeixement l’hi ha, però després de tants mesos treballant-hi no es podria donar alguna cosa més que un simple tros de cartró? No sé, un pernil ni que sigui.

Cert és que tal com està establert ara hi ha més premiats i també hi té veu el poble gràcies a la votació popular, però les coses com són. A mi m’agradava molt més quan hi havia un tram de lluïment amb un jurat format per representants de totes les colles. I encara m’agradava més el moment de recomptar de forma pública tots els vots. Ah, i aleshores el premi no era un simple cartonet. No sé per què ho devien canviar…

Evidentment el Carnaval no està pensat de cara a ser una competició, però no em negaran el toc d’emoció que hi afegia saber que hi havia una recompensa per als guanyadors. Hauríem de replantejar-nos-ho i aprofitar que el Carnaval torna a estar ben viu per implementar de nou els premis… siguin materials o econòmics!

Hemeroteca

Tweets recents

Share This