On és la nostra platja?

ISAURA VALLE

Quin ensurt! Ho veiem per televisió, als diaris i en molts missatges de WhatsApp. Fotografies i vídeos… Alguns inclús ho van patir en primera persona. A les seves cases o als seus negocis. El temporal Glòria no va deixar canya dreta per allà on va passar. I no cal anar gaire lluny per comprovar-ho. Va deixar gran petjada… Si no, pregunteu a la gent de Baix a Mar.

Arbres caiguts, maleses al mobiliari urbà i en cases particulars. I, el que potser més mal ens va fer als torrencs i torrenques: la platja i el passeig marítim completament irreconeixibles… L’aigua arribava a les escales de l’església i a algunes cases de la zona. Les muntanyes de sorra cobrien els bancs i feien “desaparèixer” el passeig. Onades de gran alçada. Els gussis fora de lloc i grans destrosses a les terrasses dels restaurants… Déu-n’hi-do!

El que sempre hem vist que passava en altres zones del món ara ho hem patit a casa nostra. De fet, probablement, amb el pas dels anys cada vegada serà més habitual viure-ho. I jo, com també tots vostès, no ho vull pas. Potser caldria prendre nota i intentar no haver-ho de veure gaires vegades més.

En definitiva, una imatge bastant desconeguda per tots nosaltres. Sentia impotència al veure la nostra platja així… El nivell de l’aigua ha pujat poc, per sort, i encara podrem gaudir molts anys més de la nostra meravellosa platja. Això sí, hem tingut sort que, des d’un primer moment, l’Ajuntament i alguns veïns de la zona s’hi posessin a treballar de valent. Han estat necessàries moltes hores de feina per tornar a la normalitat. S’acosta Carnaval i si no hagués estat així, potser enguany en lloc de confeti hauríem tirat sorra.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This