LA CUINA DE L’AVI MACIÀ l Pop amb ceba, una recepta molt gustosa i fàcil de cuinar

ALBERT JANSÀ

La mar Mediterrània ens ofereix un ampli ventall d’espècies animals que, sumat a la saviesa popular, ha donat fruit a receptes tan gustoses com fàcils de cuinar. És el cas del pop roquer, una espècie de mol·lusc cefalòpode de l’ordre dels octòpodes (de vuit potes) que, combinat amb la ceba, ens brinda un dels plats més freqüents en la cuina marinera, i especialment, la mediterrània.

Ingredients per a quatre persones

◗ 1 quilo de popets o pop roquer

◗ 4 cebes mitjanes

◗ ½ cabeça d’alls

◗ 1 llesqueta de pa sec

◗ 1 fulla de llorer

◗ Pebre negre

◗ Oli

◗ Sal

Notes

Aquesta recepta també la podeu fer amb patates, allioli o amb una picada de romesco. Recordeu que per fer la picada necessitareu pa fregit, all, julivert, ametlles, avellanes o pinyons. N’hi ha també que al guisat hi posen un got de vi blanc, i fins i tot, de conyac. No hi fa cap mal. Bon profit!

Elaboració

Abans que res, netegeu i renteu bé els pops i traieu-ne la boca , els ulls i la bossa de la tinta. Poseu-los en una cassola amb oli fins que deixin anar el suc. Afegiu-hi la ceba pelada i tallada a tires i els alls, trinxats, o bé, sense pelar. Doneu-hi uns tombs a foc mitjà, abaixeu el foc, poseu-hi la fulla de llorer, tapeu la cassola i deixeu-ho fent xup-xup fins que els pops siguin cuits.

No caldrà que hi afegiu cap mena de suc, ja que tant els pops com la ceba en deixen anar. Un cop cuits, apagueu el foc i poseu-hi pebre al gust i saleu-ho. Afegiu la sal sempre al final de la cocció, ja que la sal posada al principi endureix els pops

Hemeroteca

Tweets recents

Share This