LA CUINA DE L’AVI MACIÀ l Llagostins arrebossats amb fideus rossos cruixents i salsa d’escopinyes

ALBERT JANSÀ

Qualsevol excusa és bona per reunir-nos al voltant d’una taula plena de petites delícies preparades amb amor; ja siguin tapes per compartir, un còctel amb amics o un sopar informal davant del televisor veient una bona pel·lícula, un partit de futbol o la nostra sèrie preferida. Fer-ho tot menjant amb els dits es converteix en una situació única i especial. Per això, en aquesta edició, us convido a gaudir d’una experiència diferent, amb una recepta boníssima, sorprenent i el que és més important, fàcil de fer!

Ingredients per a quatre persones

◗ 16 llagostins

◗ 1 paquetet de fideus d’arròs

◗ 2 clares d’ou

◗ Oli d’oliva

◗ Sal

Per a la salsa d’escopinyes

◗ 200 grams de formatge fresc d’untar

◗ 1 llauna d’escopinyes

◗ Pebre vermell

◗ Pebre negre

◗ Sal

Elaboració

Per fer la salsa d’escopinyes, tritureu el formatge fresc amb les escopinyes amb la batedora. Agregueu-hi un pessic de pebre negre i disposeu la salsa obtinguda en una salsera petita. Empolseu-la amb el pebre vermell i reserveu-la.

Fregiu els fideus durant un minut en una paella amb oli calent en abundància fins que quedin rossos i reserveu-los. Peleu els llagostins, tot deixant-ne la punta de les cues, i retireu-ne els caps. Bateu lleugerament les clares amb un polsim de sal. Passeu els llagostins primer per les clares prèviament batudes i després arrebosseu-los amb els fideus que prèviament haureu rossejat. Escorreu els llagostins sobre paper absorbent i serviu-los de seguida amb la salsa d’escopinyes a part.

Consells

Quan empolseu la salsa d’escopinyes, podeu escollir entre pebre vermell dolç o picant, en funció dels vostres gustos. Sempre és millor comprar el marisc fresc que congelat, però si el compreu congelat, la millor opció per descongelar-lo és submergir- lo en aigua freda durant uns minuts, just abans de cuinar-lo.

Quan tingui la textura de descongelat, escorreu-lo i ja el podeu cuinar com més us agradi. Si el marisc no porta closca l’heu de descongelar a la nevera, sobre un recipient amb reixeta, perquè els sucs de la descongelació quedin a part i no impregnin el producte.

El darrer vídeo

VÍDEO l Entrevistem Santi Segalà, cap de l’àrea de Predicció Meteorològica del Servei Meteorològic de Catalunya

Hemeroteca

Tweets recents

Share This