La Llorenç Beach Soccer Cup celebra la seva tercera edició del 29 al 31 de març

REDACCIÓ – Torredembarra, 26/3/2024

Torredembarra tornarà a acollir aquesta Setmana Santa la Llorenç Beach Soccer Cup 2024. Una competició pensada per a joves talents de tot Europa que pretén contribuir en l’evolució, la professionalització i el futur del futbol platja. El campionat es disputarà del 29 al 31 de març a la Platja de la Paella i comptarà amb la col·laboració de l’Ajuntament de Torredembarra i de Beach Soccer Worldwide (BSWW).

Adopta el nom d’una de les figures més rellevants i reconegudes de la modalitat a nivell mundial. Llorenç Gómez ha deixat un immens llegat sobre la sorra. Una dècada en l’esport d’elit amb 168 internacionalitats, més de 40 països de tot el món visitats i 39 títols col·lectius i 47 individuals. Entre els més destacats, els de Campió de l’Eurocopa, Subcampió dels Jocs Europeus, Subcampió del Món, Top3 Millor Jugador del Món 2014, Millor Gol  del Món 2014, Quintet Ideal 2014, Quintet Ideal 2018, Millor Jugador del  Món 2018 i Top3 Millor Entrenador del Món 2023.

La competició acollirà la categoria Sub20 Masculina, amb la participació de  cinc equips procedents de diferents punts de la geografia espanyola i amb  un equip estranger procedent de Geòrgia. D’aquesta manera, el campionat  torna a obrir fronteres i fa un pas endavant cap al seu objectiu de convertir[1]se en un gran aparador per a les noves generacions de tot Europa en  edicions futures.

El torneig es desenvoluparà en format lliga, de manera que els equips s’enfrontaran tots contra tots. Dijous tindran lloc les sessions d’entrenament, divendres i dissabte es disputarà la fase de grups i diumenge tindran lloc els play-offs. Abans de la celebració de la gran final, es disputarà un partit amistós en categoria femenina, que espera ser la primera presa de contacte amb vista a futures edicions de la competició.

Prèviament, des d’aquest passat dissabte i fins dijous vinent, se celebra la Tecnificació de Setmana Santa per a nens i nenes d’entre 4 i 16 anys. I posteriorment, del 3 al 7 d’abril, tindrà lloc la International Training Camp, que comptarà amb jugadors i jugadores de més de 16 anys procedents de la resta d’Espanya, Bèlgica, Portugal, Itàlia i Dinamarca.

Dues setmanes carregades de beach soccer a la platja de la Paella de Torredembarra

Aquest dilluns, 25 de març, s’ha fet la presentació oficial de la competició a l’Oficina de Turisme de la localitat. Llorenç Gómez s’ha mostrat molt feliç de poder celebrar aquesta tercera edició de l’esdeveniment. Ha recordat la seva implicació amb la modalitat des del 2011 i la passió que posa a tot allò que fa. Aquesta competició n’és un exemple més. Ha explicat “la gran dificultat que comporta organitzar un esdeveniment d’aquest tipus en categories inferiors, i el gran treball, l’esforç i la constància que hi ha darrere per poder-ho fer realitat”.

Tot i això, s’ha mostrat molt satisfet de poder continuar endavant complementant-lo aquest any, a més, amb la tecnificació per a nens i nenes i amb la International Training Camp, que “permeten unificar en una mateixa iniciativa la transmissió dels valors de l’esport” .Espera “que el temps acompanyi per poder repetir el bon ambient que s’ha generat en les anteriors edicions en plena Setmana Santa” i agraeix el suport de l’Ajuntament de Torredembarra, de BSWW i de totes les empreses i entitats col·laboradores que ho fan possible.

Un agraïment que també ha volgut expressar Ricardo García, Director de Competicions de BSWW. Ha insistit que “per a nosaltres és un gran plaer acompanyar-te i posar el nostre granet de sorra en el creixement de l’esport”. “Som conscients dels esforços que fas –ha afegit– i això ens motiva a treballar un any més amb tu”. També ha agraït el suport de l’Ajuntament de Torredembarra, “qui ens permet gaudir d’un marc espectacular, amb un ambient molt bonic, difícil de millorar”.

Per part seva, Berta Castells, regidora d’Esports, Activitat Física i Salut, ha agraït la gran tasca que fa Llorenç pel foment del beach soccer, “contagiant la seva passió, els seus coneixements i la seva experiència a petits i joves. Una cosa importantíssima perquè s’il·lusionin, aprenguin i s’eduquin en valors”.

Ha explicat que per a l’Ajuntament de Torredembarra és un autèntic plaer ser la seu d’aquest campionat i tenir tanta participació. També ha volgut destacar la tecnificació prèvia a la competició i el training camp que se celebrarà posteriorment perquè “creiem que és una manera fantàstica d’unificar l’esport de base, el formatiu i el professional”. En aquest sentit, ha assegurat que “seguirem donant el nostre suport i col·laborant en esdeveniments com aquest perquè estem convençuts que l’esport és la millor escola de valors per a petits i joves”.

Beach Soccer Foundation – Jornada de voluntariat mediambiental

La competició també oferirà una jornada de voluntariat mediambiental amb la col·laboració del Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans (GEPEC). Es tracta d’una iniciativa emmarcada dins del programa BSWW Foundation, que treballa per la conservació del medi ambient i per la inclusió de persones amb algun tipus de discapacitat a totes aquelles poblacions i ciutats que allotgen els seus esdeveniments.

En aquest cas, l’activitat, prèvia a l’inici de la competició, tindrà lloc el dijous dia 28 a les 18h i consistirà en la conservació de l’hàbitat del corriol camanegre, que nidifica a la sorra. La proposta comptarà amb la col·laboració dels participants i estarà oberta a qualsevol persona que es vulgui sumar a la iniciativa Imparables contra la leucèmia

Més enllà d’aquest compromís amb el medi ambient i de la vessant merament esportiva, la competició també presentarà la seva cara més solidària. L’organització es torna a sumar a la lluita contra la leucèmia i ho fa de la mà de la Fundación Josep Carreras. Una organització liderada pel tenor mundialment reconegut Josep Carreras que treballa per desenvolupar la investigació al camp de l’onco-hematologia, agilitzar l’aplicació de nous tractaments, millorar l’assistència i la supervivència dels pacients, contribuir a la formació de nous investigadors i establir sinergies amb altres grups de recerca nacionals i internacionals. Són moltes les iniciatives solidàries que promou arreu del món, i aquesta vegada ho farà en el marc de la Llorenç Beach Soccer Cup.

Durant els tres dies de la competició, posaran a disposició de la ciutadania material informatiu i productes i guardioles solidàries per recaptar fons a favor de la causa.

Foto: Imatge de la presentació de la Llorenç Beach Soccer Cup. / ENZO 10

Hemeroteca

Tweets recents

Share This