FUTBOL l Els equips del Baix Gaià inicien la pretemporada de cara a l’inici de lliga

MARC PÉREZ

El mes d’agost marca l’inici del nou curs esportiu per a bona part de les disciplines esportives que trobem al Baix Gaià, i el futbol és una d’elles. Els equips de la subcomarca de les categories amateurs es posen mans a la feina de forma progressiva per preparar l’inici de lliga el cap de setmana del 16 i 17 de setembre. Com és habitual, arribem a aquest punt amb canvis a les banquetes, fitxatges i sortides, i enguany també amb una reaparició.

El Catllar, a créixer a primera

La subcomarca tindrà representants a Primera, Tercera i Quarta Catalana després que l’Atlètic Roda de Berà fos incapaç de mantenir la plaça a Segona. Qui sí que va assolir la salvació va ser el CE El Catllar a la màxima categoria nacional, que ara passa a ser la segona per la posada en marxa aquest curs de la Superlliga Catalana.

L’equip d’Àlex González va salvar-se amb comoditat, i sumarà la cinquena temporada seguida a Primera. L’objectiu és millorar el paper de les últimes participacions i estar en la zona mitjana-alta de la taula. Per aconseguir-ho, el conjunt groc ha fet set canvis en el planter a la cerca d’augmentar la competitivitat entre els futbolistes, i conseqüentment, a la lliga.

Una Tercera Catalana ferotge

Com dèiem, el Roda de Berà ha descendit a Tercera i té el repte de recuperar immediatament la categoria, que considera, li correspon. El descens ha comportat una reflexió en el club i un canvi de model. El rodenc Albert Sentís ha agafat les regnes de la banqueta després de la marxa definitiva de Kiki Torres, i ho ha fet amb dues premisses; apostar pels jugadors de l’escola i iniciar el relleu generacional, que serà progressiu.

El Juvenil ‘A’ ve de fer un gran curs i d’assolir l’ascens a Primera Divisió, i diversos dels jugadors que han acabat l’etapa formativa tindran una oportunitat amb l’amateur. A la vegada, hi ha alguns retorns destacats com els dels atacants Arnau Moya, que ve de jugar amb el Vilanova a Primera Catalana, i Òscar Grela, format a l’escola del Barça i a la del Nàstic.

Pel Roda, el camí cap a l’ascens en cap cas serà un camí de roses. Dos dels teòrics rivals que tindrà seran el CE Altafulla i la UD Torredembarra, que el curs passat es van quedar a prop de pujar. Al Joan Pijuan, Jordi Mercadé té el difícil repte d’agafar el relleu de Raúl Tudela, que ha deixat el club després de cinc temporades i mitja en què ha assolit un ascens a Segona i ha creat una base alimentada per jugadors joves i de la casa.

Mercadé arriba avalat per la seva experiència en categories superiors. Sense anar més lluny, la temporada passada va ser el segon entrenador del Reus CF Reddis amb el qual va pujar a la Tercera RFEF. Curiosament, en el camí s’ha creuat amb l’altafullenc Alberto Benito, que ha tornat a la capital del Baix Camp i ha estat un dels pocs futbolistes que han deixat el club.

El nou tècnic groc-i-negre comptarà amb el 95% de la plantilla de l’últim curs, fet idèntic al de la Torre, amb l’única diferència que Jordi Araus segueix com a màxim responsable de l’equip. Sota el seu lideratge, el club ha recuperat el prestigi que havia perdut i encadena dues campanyes quedant-se a les portes de l’ascens. El repte que té enguany és ser regular de principi a fi, el gran què del passat exercici.

La nòmina de representants del Baix Gaià a Tercera la completa el CF La Riera d’Iván Descarrega, que intentarà guiar-lo a la part alta de la taula després de la vuitena posició que va signar a principis de juny. Haurà de lidiar amb algunes baixes importants com les d’Achraf Maad i Carlos Cuerta, que han marxat al Roda, i també amb el repte de ser més regulars i contagiar al vestidor l’ambició que el caracteritza. Comptarà per a la causa amb alguns dels juvenils que van donar-los un cop de mà en el difícil final de la Lliga 2022-23.

El ressorgiment de la Nou de Gaià

La millor notícia del nou curs és el retorn de la UE La Nou de Gaià. El jovent del poble, amb el suport del consistori, ha fet possible el ressorgiment del club, que va cessar l’activitat el 2011. La feina que han fet és molt meritòria, ja que han hagut de fer front a la reforma del camp de futbol  –totalment abandonat- i als tràmits tan feixucs que exigeix la federació per sortir a competir.

Ja han jugat diversos amistosos com el del Trofeu de la Festa Major davant el Catllar, o els dos derbis amb el CF Salomó, que ha reunit un grup de jugadors per afrontar ambdós compromisos. Qui sap si algun dia també tornarà a la competició. Tant de bo sigui així.

Els nouencs coincidiran amb la UE Creixell, que intentarà ascendir per enèsima vegada. L’equip de José Miguel Reyes ha patit alguns canvis, i caldrà veure com es trasllada això a la competició en una lliga en què tots els participants comparteixen el mateix objectiu, sortir del pou i pujar a Tercera Catalana. La regularitat, que sempre els ha mancat, tornarà a ser imperativa per a les aspiracions que té.

Foto:  Plantilla de la UE La Nou de Gaià en el seu retorn a la competició després de dotze anys. / UE LA NOU DE GAIÀ

Hemeroteca

Tweets recents

Share This