Josep Antoni Lacasa guanya el 23è Open Internacional d’Escacs de Torredembarra

REDACCIÓ – Torredembarra, 9/7/2023

El mestre internacional Josep Antoni Lacasa ha estat el més regular i ha guanyat el seu primer Open Internacional d’Escacs de Torredembarra, en una 23a edició marcada per rècord d’inscrits de la història, amb un total de 121 jugadors. El vilanoví, que partia com a número dos del rànquing inicial del torneig. ha empatat a 7,5 punts amb el primer cap de sèrie, el també mestre internacional Robert Alomà, però l’ha superat en el desempat. Lacasa ha acabat imbatut -sis victòries i tres taules-, igual que el tercer classificat el jove ebrenc del Valls Gerard Añó, amb 7 punts -cinc triomfs i quatre empats-. El torneig, inclòs dins del Circuit Català d’Oberts Internacionals 2023, s’ha disputat de l’1 al 9 de juliol al Pavelló Municipal Sant Jordi, organitzat pel Club d’Escacs Torredembarra.

Lacasa arribava a la darrera ronda com a líder en solitari amb 7 punts, després d’aprofitar la derrota en la vuitena jornada de qui fins llavors s’havia mantingut en primera posició, el mestre internacional Antonio Torrecillas, que també ha caigut derrotat en la novena ronda. Lacasa s’ha enfrontat a Añó i la partida ha acabat amb taules. Per la seva banda, Alomà ha sumat contra Adrian Jiménez la seva quarta victòria consecutiva, que li ha permès recuperar posicions fins assolir el subcampionat.

Destaca també la remuntada del mestre FIDE barceloní Carles Martín, subcampió de l’edició de 2022, que gràcies a guanyar les darreres quatre partides ha obtingut una meritòria quarta posició, derrotant en la ronda definitiva el mestre internacional barceloní Antonio Torrecillas, que ha quedat relegar a la cinquena posició, malgrat liderar el torneig durant es set primeres jornades el torneig, l’únic d’aquestes característiques que es disputa a la demarcació de Tarragona.

Pel que fa als trams d’ELO, els campions han estat: tram 1950-2099, Carlos Martínez (Vila Olímpica), 14è amb 6 punts; tram 1800-1949, Màxim Anguera (Sitges), 12è amb 6 punts; tram 1650-1799 Alejandro Cruz (Vila Olímpica), 37è amb 5 punts; tram menys de 1650, Leinier Gotti (Lira Vendrellenca), 50è amb 4,5 punts. El millor classificat sub-14 ha estat també Màxim Anguera i el millor sub-12, Pau Mulet (Mollet), 71è amb 4 punts. La millor femenina ha sigut Lidia Sierra (Salauris), 45a amb 5 punts, el millor sènior Ruslan Pogorelov,, 13è amb 6 punts i el millor jugador local, Josep Romeu, 66è amb 4 punts.

Foto: Podi del torneig. D’esquerar a dreta, Gerard Añó, Josep A. Lacasa i Robert Alomà. / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This