El 23è Open Internacional d’Escacs de Torredembarra arrenca el proper 1 de juliol, superant el centenar d’inscrits

REDACCIÓ – Torredembarra, 28/6/2023

L’Open Internacional d’Escacs de Torredembarra arriba aquest estiu a la seva 23a edició com un dels tornejos de referència al nostre país. Es disputarà de l’1 al 9 de juliol. al Pavelló Municipal Sant Jordi. Aquesta matí ha tingut lloc la presentació de l’Open amb la participació de la regidora d’Esports, Activitat Física i Salut, Berta Castells; el president del Club d’Escacs Torredembarra, Gabriel Comes, i el director del torneig, Jordi Salvat.

La regidora d’Esports, Berta Castells, ha felicitat el Club d’Escacs Torredembarra per la gran feina que fan en l’àmbit escolar i també per l’esforç considerable que comporta organitzar un torneig d’aquestes característiques, i al seu torn, el president del Club, Gabriel Comes, ha agraït a l’Ajuntament la seva col·laboració en l’organització. El director del torneig, Jordi Salvat, ha explicat els detalls tècnics del l’Open i ha afirmat que el nivell ha augmentat respecte la darrera edició i hi ha possibilitats de superar el rècord d’inscrits.

En aquest sentit, a manca de dos dies per al tancament de la inscripció, ja s’han superat el centenar de jugadors, entre els quals es troben un gran mestre internacional, tres mestres internacionals, sis mestres FIDE, una mestra FIDE femenina i vuit mestres catalans. Participaran escaquistes de set països diferents, com Ucraïna, l’Azerbaidjan, Hongria, Anglaterra, França i Cuba.

En aquests moments, el número u del rànquing és el mestre internacional ebrenc del Barcelona Club Escacs, Robert Alomà, seguit del mestre internacional vilanovenc Josep Antoni Lacasa, medalla de bronze del Campionat Europeu de Veterans 2023, i del mestre FIDE barceloní Albert Castillo, que defensarà el títol assolit en la darrera edició. També participaran els dos jugadors que van completar el podi del 2022: el mestre FIDE barceloní Carles Martín i el gran mestre ucraïnès Ruslan Pogorelov. En el campionat, també participarà l’actual campiona de Catalunya sub-14, la vallenca Martina Lázaro.

El torneig està Integrat en el XIX Circuit Català d’Oberts Internacionals d’Escacs. Es disputa en grup únic pel sistema a nou rondes. El ritme de joc serà de 90 minuts per jugador amb un increment de 30 segons per jugada des de la primera. Les partides comencen a les 16.30 h, excepte l’última ronda, diumenge dia 9, que serà a les 9.30 h. Les inscripcions finalitzaran el 29 de juny a les 21 h.

El campionat repartirà gairebé 3.000 euros en premis, dels qual el primer classificat s’emportarà 700 euros; el segon, 450, i el tercer, 300. Hi ha trofeus i premis en metàl·lic per als primers classificats de diferents categories. Els trofeus són obra de l’artesà local Josep Font i estan inspirats en el Far de Torredembarra.

La partides dels cinc primers taulers es retransmetran per internet i l’entrada al local de joc és lliure. El torneig torrenc, que es va començar a celebrar l’any 1999, és l’únic d’aquestes característiques que es disputa a la demarcació de Tarragona.

Foto: D’esquerra a dreta. Gabriel Comes, Berta Castells i Jordi Salvat. / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This