Llorenç Gómez, nou seleccionador danès de futbol platja

REDACCIÓ – Torredembarra, 25/4/2023

Dinamarca és el primer destí internacional del torreNc Llorenç Gómez en la seva carrera com a entrenador de futbol platja. Amb només 31 anys, Gómez assumeix el càrrec de seleccionador danès de la mà de Terry Bowes, amb qui forma un potent tàndem a l’equip tècnic. La Federació de Dinamarca va trucar a la seva porta ara fa uns mesos per comptar amb els seus serveis i aquest cap de setmana ha oficialitzat el seu nomenament després d’una de les sessions preparatòries del conjunt danès.

Llorenç s’ha concentrat quatre dies amb la plantilla a la ciutat de Copenhaguen per començar a marcar les bases de l’apassionant temporada que ve per davant. Així ho explica el mateix Llorenç, que no troba paraules per definir el que està vivint. Es mostra “molt satisfet i amb un orgull terrible de tenir la possibilitat de ser seleccionador en l’esport que tant estima, en una modalitat que ho és pràcticament tot a la meva vida”. “Els que em coneixen –afegeix– saben la passió i l’amor que jo sento pel beach soccer”. Se sent “molt feliç de poder gaudir d’aquesta nova oportunitat d’estar al capdavant d’aquesta selecció i intentaré donar la meva millor versió com sempre”.

La concentració els ha permès posar en pràctica les sessions teòriques que fan des de fa mesos de forma telemàtica, més enllà dels entrenaments  setmanals que la plantilla duu a terme sense la presència física del tècnic, així com comprendre la manera d’evolucionar i d’entendre el joc. Llorenç ja espera amb ganes la propera convocatòria abans de començar a  competir. Celebra que “s’han unit una selecció amb passió amb dos  entrenadors amb passió i, quan això passa, poden donar-se coses molt grans”.

Tot i ser “caut i conscient de la nostra realitat”, apunta que “quan tu estàs  jugant estàs en igualtat numèrica, 5 contra 5, i qui millor sap moure les  peces i executar les accions, i qui és més eficaç de cara a porta i  defensivament, és el que té més opcions de guanyar”. El seu objectiu és “intentar evolucionar dia rere dia i treballar per assolir objectius grans”. En aquest sentit, es mostra convençut que “aconseguirem  tots els èxits que ens proposem, amb molta humilitat, dedicació,  constància, feina i, sobretot, sabent que el col·lectiu sempre està per sobre de l’individu”.

Debut el juliol a l’Azerbaidjan

El seu debut en competició serà al Classificatori Europeu de la Copa del Món FIFA, que tindrà lloc del 2 al 9 de juliol a Baku (Azerbaidjan). Altres cites de la temporada seran el partit amistós que el combinat danès  disputarà contra Suïssa el Dia de la Pàtria, l’1 d’agost a la ciutat suïssa  d’Aarau; i la Lliga Europea de la Divisió B, que es jugarà del 13 al 17 de  setembre a Itàlia.

Terry Bowes, mà dreta de Llorenç en el lideratge d’aquest nou projecte, el defineix com “un dels millors jugadors de la història d’aquest esport”. Posa en valor “el seu gran coneixement del joc, l’atenció sorprenent en els detalls i la capacitat d’obrir-nos les ments amb la seva passió i el seu caràcter adorable”. El defineix com “una persona veritablement especial” i es mostra  convençut que “serà un excel·lent entrenador”.

Per part seva, el capità i líder del projecte, Casper Dorph, també celebra  l’arribada de Llorenç. Destaca “tota l’experiència i els coneixements que pot  aportar a l’equip, a més del canvi de mentalitat guanyadora i lluitadora que  ens està inculcant”. Remarca també “les noves eines, sobretot ofensives, que ens està mostrant i de les quals en podrem obtenir grans beneficis”. La plantilla té ben clara la filosofia de feina. Dorph parla de “créixer i tenir un pla tàctic que encaixi amb l’equip i amb la manera com volem jugar”.

L’objectiu per a aquesta temporada no és un altre que ascendir a la Divisió A de la Lliga Europea i classificar-se per a la Copa del Món Dubai 2023.

Foto: Llorenç Gómez dirigint una sessió preparatòria amb la seleccIó danesa. / CEDIDA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This