La Llorenç Beach Soccer Cup aterra altre cop aquesta Setmana Santa a Torredembarra

REDACCIÓ – Torredembarra, 4/4/2023

Torredembarra tornarà a acollir aquesta Setmana Santa la Llorenç Beach Soccer Cup 2023, una competició pensada per a joves talents de tota Europa que pretén contribuir a l’evolució, la professionalització i el futur del futbol platja. El campionat es disputarà del 6 al 9 d’abril a la Platja de la Paella, i comptarà amb la col·laboració de l’Ajuntament de Torredembarra i de Beach Soccer Worldwide (BSWW).

Adopta el nom d’una de les figures més rellevants i reconegudes de la modalitat a nivell mundial. Llorenç Gómez ha deixat un immens llegat damunt la sorra. Una dècada a l’esport d’elit amb 168 internacionalitats, més de 40 països de tot el món visitats i 38 títols col·lectius i 43 individuals.  Entre els més destacats, els de Campió de l’Eurocopa, Subcampió dels Jocs Europeus, Subcampió del Món, Millor Gol del Món 2014, Quintet Ideal 2014, Quintet Ideal 2018 i Millor Jugador del Món 2018. Actualment és entrenador a l’elit d’aquest esport.

La competició acollirà la categoria Sub19 Masculina, amb la participació de cinc equips procedents de diferents punts de la geografia espanyola i amb un equip estranger procedent de Geòrgia. D’aquesta manera, el campionat obre fronteres i fa un pas endavant cap al seu objectiu de convertir-se en un gran aparador per a les noves generacions de tot Europa en futures edicions.

El torneig es desenvoluparà en format lliga, de manera que els equips s’enfrontaran tots contra tots. Dijous tindran lloc les sessions d’entrenament, divendres i dissabte es disputarà la fase de grups i diumenge tindran lloc els play-offs.

Aquest dimarts, 4 d’abril, s’ha fet la presentació oficial de la competició a l’Oficina de Turisme de la localitat. Llorenç Gómez s´ha mostrat molt feliç de poder celebrar aquesta segona edició de l´esdeveniment. Ha recordat la gran dificultat que comporta organitzar una competició d’aquestes característiques en categories inferiors, i el gran treball, la implicació i la constància que hi ha al darrere per fer-ho realitat. En aquest sentit, ha destacat la participació, per primera vegada, d’un combinat internacional, l’Ajara Georgia, que, segons ha explicat, “representa un al·licient extra tant per a l’organització, com per al municipi i per a la resta d’equips”.

S’ha mostrat il·lusionat de “poder repetir el bon ambient que es va generar durant la passada edició en plena Setmana Santa” i ha agraït el suport de l’Ajuntament de Torredembarra, de BSWW i de totes les empreses i entitats col·laboradores que ho fan possible.

Un agraïment que també ha volgut expressar Ricardo García, Director de Competicions de BSWW. Ha assegurat que “l’esdeveniment té tots els elements per ser un èxit total, tant de present com de futur, amb un gran coneixedor de l’esport com és Llorenç i amb unes instal·lacions i unes dates immillorables”. S’ha mostrat “molt orgullós de veure que el campionat va creixent, aquest any amb la participació d’un equip georgià, que es convertirà en un altaveu de cara al futur que ens permetrà fer més soroll i atraure més equips estrangers”.

Ha insistit en la necessitat de cuidar les categories inferiors i ha celebrat que “Llorenç està fent molt bona feina”. “Una tasca -ha dit- que lloem i que seguirem recolzant per continuar aportant el nostre granet de sorra”.

Per la seva banda, Raúl García, regidor d’Esports, s’ha mostrat “encantat de poder continuar donant suport a la competició”. Ha recordat el gran vincle que històricament ha tingut Torredembarra amb el futbol platja, convertintse en un dels bressols de la modalitat, tant en un àmbit català com espanyol. “Una unió –ha afirmat– de la qual Llorenç en té gran part de culpa”. En aquest sentit, ha insistit que “l’Ajuntament està gairebé obligat a mostrar el nostre suport en aquest tipus d´esdeveniments”. “Llorenç -ha afegit- és imatge del poble de Torredembarra a nivell internacional, i el mínim que podem fer nosaltres és acompanyar el creixement d’aquesta  imatge, encara amb més motiu si es tracta de categories inferiors”. S’ha mostrat convençut que “aquesta aposta que ara fem és una inversió de cara al futur.

Foto: D’esquerra a dreta, Raúl García, Llorenç Gómez i Ricardo García durant la presentació oficial.  / ENZO10

Hemeroteca

Tweets recents

Share This