El poblenc Gerard Bailo es proclama campió del món de Flat Track

REDACCIÓ – La Pobla de Montornès, 11/10/2022

El pilot de la Pobla de Montornès Gerard Bailo s’ha proclamat aquest 8 d’octubre campió del món de Flat Track a Itàlia. Es el primer cop que Bailo (KTM) assoleix el primer lloc en el mundial d’aquesta modalitat de motociclisme després d’assolir el tercer lloc en la seva participació completa al campionat la temporada passada.

Bailo, de 27 anys, arribava a la cinquena i definitiva prova a Boves (Itàlia) com a segon classificat, a quatre punts del líder, l’italià Matteo Boncinelli. Va ser una prova marcada per la pluja. En la primera de les quatre mànegues classificatòries va caure quan anava segon i va topar amb Boncinelli -tercer-. Es va trencar un dit, però va poder continuar i va acabar primer. En les mànegues següents va aconseguir el segon i el quart lloc.

La intensitat de la pluja va obligar a l’organització a suspendre la quarta classificatòria i la final. El còmput dels resultats fins llavors va fer que Bailo assolís 95 punts en la classificació final per 89 de Boncinelli i el títol mundial.

“Estic molt content perquè és un premi a anys de sacrificis”, ha declarat Bailo al Torredembarra Actualitat i ha avançat que la temporada vinent vol defensar el títol però també intentarà participar en el campionat de l’especialitat als Estats Units. No té clar encara si continuarà amb KTM, la marca que ha debutat aquesta temporada després de competir amb Husqvarna.  Ara, però, Bailo vol assaborir aquest històric triomf.

Foto: Gerard Bailo, amb la medalla d’or de campió del mon i la resta del podi. / FIMFLATTRACK

Hemeroteca

Tweets recents

Share This