El torrenc Pau Orts debuta aquesta temporada com a àrbitre assistent a 2a RFEF

JORDI SALVAT – Torredembarra, 23/8/2022

Pau Orts farà aquesta temporada 2022-2023 un nou pas en la seva carrera en el mon de l’arbitratge. Aquest torrenc de 27 anys debuta com a àrbitre assistent a la categoria de 2a RFEF, després de l’ascens de categoria assolit la temporada passada.

La trajectòria en el món de l’arbitratge de Pau Orts Roig va començar fa sis anys quan va decidir deixar la seva carrera com a jugador. “El canvi de juvenil a amateur em va agafar desmotivat i ho volia deixar, però un bon amic em va comentar la possibilitat de ser àrbitre i vaig veure una manera de seguir vinculat al el mon del futbol”, recorda. Va fer el curs d’àrbitre i amb 21 anys va començar a arbitrar en categories inferiors. En un cap de setmana podia fer-ho en quatre o cinc partits, fins a la categoria juvenil.

El bon resultat a les proves físiques i tècniques li va permetre pujar de categoria i arbitrar a 3a Catalana. La seva progressió no es va aturar i va arribar fins a la 1a Catalana, on la temporada 2019-2020 el va agafar l’aturada a causa del primer confinament per la pandèmia.

Una important decisió

La temporada passada va prendre una decisió que, en paraules seves, “va canviar-ho tot” i va passar a ser àrbitre assistent, perquè creia que d’aquesta manera podria progressar millor en el mon de l’arbitratge. Reconeix que li va costar uns partits l’adaptació d’àrbitre principal a àrbitre assistent i li van caldre un parell de mesos de treballar bastant. La temporada passada va haver de passar fins a quatre proves -físiques, vídeos, reglament i anglès- entre els mesos d’agost i maig per a convertir-se en el millor àrbitre assistent català de la categoria i assolir l’ascens a 2a RFEF.

Aquest darrer cap de setmana d’agost, en Pau inicia la seva primera temporada en una categoria estatal i serà un dels vuit equips amb col·legiats catalans i podrà arbitrar en qualsevol punt de l’Estat. Ho farà formant equip amb l’àrbitre català Sergi Carrero Romera, que ja porta tres campanyes a la categoria. L’altre àrbitre assistent serà un àrbitre principal de Tercera Divisió.

“La decisió de passar a àrbitre assistent ha estat l’adequada. Tenim un grup d’entrenament molt maco a l’àrbitre de 1a RFEF Gonzalo Romera Freixas i l’assistent de Primera Divisió Julian Vilaseñor”, comenta el col·legiat torrenc, que considera que, per a ser un bon àrbitre i pujar categories, cal veure molts partits  i estar al dia, a més de cuidar-se molt físicament i mentalment, a més de tenir bon “feeling” amb la resta de l’equip arbitral dins i fora del camp: “Passem moltes hores junts el cap de setmana, treballem molt en equip, fent autoanàlisis. Hem de portar-nos bé.”

Graduat en magisteri, aquesta temporada ha combinat l’arbitratge amb la feina com a mestre a l’escola de Salomó i enguany començarà un màster de direcció i gestió d’organitzacions esportives. “L’arbitratge m’ha permès estudiar i treballar”, assenyala. A més, aquesta temporada ha fet de professor al curs d’àrbitres que ell va realitzar fa només sis anys. També aquest estiu ha debutat com a àrbitre de la màxima categoria del futbol platja. En Pau està satisfet de la seva carrera arbitral fins ara i es fixa cap més objectiu que seguir millorant. Partit a partit.

Foto: Pau Orts arbitrant un partit la temporada passada. / CEDIDA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This