El 22è Open Internacional d’Escacs de Torredembarra arrenca amb 112 jugadors inscrits

REDACCIÓ – Torredembarra, 2/7/2022

El Pavelló Sant Jordi de Torredembarra es converteix des d’aquest dissabte, 2 de juliol, en un dels epicentre escaquístics del país amb la disputa de l’Open Internacional d’Escacs de Torredembarra, que arriba a la 22a edició i deixa enrere dos estius que no s’ha disputat a causa de la pandèmia. I ho fa amb força, superant de nou l centenar d’inscrits, marcant la segona millor inscripció de la història, amb 112 jugadors.

El torneig de referència de la demarcació de Tarragona, organitzat pel Club Escacs Torredembarra i inclòs el XVII Circuit Català d’Oberts Internacionals, es disputa del 2 al 10 de juliol amb un rànquing està liderat pel Mestre FIDE de Santa Coloma de Queralt que juga al Valls, Vicenç Esplugas, seguit de dos altres Mestres FIDE del Vila Olímpica de Barcelona -Xavier Martínez i Albert Castillo-. Destaca també la participació del Gran Mestre ucraïnès Ruslam Pogorelov, que en la darrera edició de l’open torrenc va aconseguir el tercer lloc i ha pujat dos cops més al podi, a més de l’actual campió de Catalunya sub-18, César Alcalá. En total prenen part, per ara, en el torneig 1 Gran Mestre Internacional, 5 Mestres FIDE i 8 Mestres Catalans. No hi serà, però. el guanyador de la darrera edició, el tarragoní Francesc Xavier Farran.

La novetat d’enguany són els trofeus per als primers classificats i és que les torres esculpides per l’artesà local Josep Font han estat substituïdes per unes dames inspirades en Far de Torredembarra obra del mateix Font. Per altra banda, el cartell oficial del 22è Open Internacional d’Escacs de Torredembarra és obra d’alumnes del Batxillerat d’Arts de l’Institut Torredembarra, concretament el disseny és de Rut Flores, amb la coordinació del cap de Departament de Dibuix i Professora del Batxillerat d’Arts Plàstiques i Disseny del centre educatiu torrenc, Maite Maset.

Destaca la participació d’un dels jugadors federats de més edat de Catalunya. Es tracta de Joan Marcè Miracle, del CE El Prat però amb arrels torrenques, i que ja té 96 anys.

A nivell tècnic, el torneig torrenc no presenta grans novetats respecte les darreres edicions i es  manté de el grup únic. El ritme de joc és de 90 minuts per jugador amb un increment de 30 segons per jugada des de la primera i les partides comencen a 16:30 hores, excepte la última ronda, diumenge dia 10, que serà a les 9:30 hores del matí.

El primer classificat del torneig s’emportarà 600 euros; el segon 400 i el tercer, 300. Hi ha premis en metàl·lic fins el vuitè classificat de la general i per trams d’ELO i trofeus per edats. En total, es repartiran més de 2.800 euros en premis. Podeu consultar tota la informació al web www.escacstorre.com.

Es manté la retransmissió en directe per internet els cinc primers taulers i, d’aquesta manera les partides es podran seguir a tots el món. Com a director de l’Open Internacional de Torredembarra continua Jordi Salvat i com a àrbitre principal Josep Maria Camell, assistit per Adrià Pie i Sònia Martí.

Foto: Una imatge de la primera ronda del torneig internacional d’escacs torrenc. / TDB

Hemeroteca

Tweets recents

Share This