L’Open Internacional d’Escacs de Torredembarra torna a partir del 2 de juliol amb la 22a edició després de dos anys d’aturada per la Covid-19

REDACCIÓ – Torredembarra, 29/6/2022

L’Open Internacional d’Escacs de Torredembarra afronta a partir del proper dissabte, 2 de juliol, la seva 22a edició després d’una aturada de dos anys (2020 i 2021) a causa de la pandèmia de la Covid-19. La inscripció ja ha superat els 90 jugadors, però encara està oberta i l’objectiu és superar al centenar d’inscrits, una fita només aconseguida només en tres edicions (2011,  2017 i 2019).

El torneig de referència de la demarcació de Tarragona, organitzat pel Club Escacs Torredembarra i inclòs el XVII Circuit Català d’Oberts Internacionals, es disputarà al seu local habitual, el Pavelló Municipal Sant Jordi amb una ronda diària fins el 10 de juliol i s’ha presentat aquest dimecres, 29 de juny.

La novetat d’enguany seran els trofeus per als primers classificats i és que les torres esculpides per l’artesà local Josep Font han estat substituïdes per unes dames inspirades en Far de Torredembarra obra del mateix Font. Per altra banda, el cartell oficial del 22è Open Internacional d’Escacs de Torredembarra és obra d’alumnes del Batxillerat d’Arts de l’Institut Torredembarra, concretament el disseny és de Rut Flores, amb la coordinació del cap de Departament de Dibuix i Professora del Batxillerat d’Arts Plàstiques i Disseny del centre educatiu torrenc, Maite Maset.

El rànquing està liderat pel Mestre FIDE de Santa Coloma de Queralt que juga al Valls, Vicenç Esplugas, seguit de dos altres Mestres FIDE del Vila Olímpica de Barcelona -Xavier Martínez i Albert Castillo-. Destaca també la participació del Gran Mestre ucraïnès Ruslam Pogorelov, que en la darrera edició de l’open torrenc va aconseguir el tercer lloc i ha pujat dos cops més al podi. En total prenen part, per ara, en el torneig 1 Gran Mestre, 4 Mestres FIDE i 7 Mestres Catalans. No hi serà el guanyador de la darrera edició, el tarragoní Francesc Xavier Farran.

Destaca la participació d’un dels jugadors federats de més edat de Catalunya. Es tracta de Joan Marcè Miracle, del CE El Prat però amb arrels torrenques, i que ja té 96 anys.

A nivell tècnic, el torneig torrenc no presenta grans novetats respecte les darreres edicions i es  manté de el grup únic. El ritme de joc serà de 90 minuts per jugador amb un increment de 30 segons per jugada des de la primera i les partides començaran a 16:30 hores, excepte la última ronda, diumenge dia 10, que serà a les 9:30 hores del matí. Les inscripcions finalitzaran el 30 de juny a les 20:00 hores i es poden fer a través del telèfon 649 061 984 (Jordi Salvat) o a jordisalvat@outlook.com indicant nom, cognoms i codi FIDE/FEDA/FCE. El preu de la inscripció és de 30 o 35 euros depenent de l’edat i el termini de pagament.

El primer classificat del torneig s’emportarà 600 euros; el segon 400 i el tercer, 300. Hi ha premis en metàl·lic fins el vuitè classificat de la general i per trams d’ELO i trofeus per edats. En total, es repartiran més de 2.800 euros en premis. Podeu consultar tota la informació al web www.escacstorre.com.

Es manté la retransmissió en directe per internet els deu primers taulers i, d’aquesta manera les partides es podran seguir a tots el món. Com a director de l’Open Internacional de Torredembarra continua Jordi Salvat i com a àrbitre principal Josep Maria Camell, assistit per Adrià Pie i Sònia Martí.

Foto: D’esquerra a dreta, el president del Club Escacs Torredembarra, Gabriel Comes, el regidor d’Esport de Torredembarra, Raúl García, i el director de l’Open Internacional de Torredembarra, Jordi Salvat  amb el cartell i els trofeus del campionat durant la presentació del torneig.. / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

 

Hemeroteca

Tweets recents

Share This