El Govern català treballarà per garantir la continuïtat dels clubs marítims com el de Torredembarra

REDACCIÓ – Torredembarra, 30/12/2021

La situació de precarietat que afecta el Club Marítim de Torredembarra des de que el 2007 va finalitzar la concessió per part del Govern espanyol podria tenir una via de solució ben aviat de la mà de la Generalitat de Catalunya. El Govern català sumarà esforços amb la Federació Catalana de Vela davant del Ministeri de Transició Ecològica i el Repte Demogràfic per garantir la continuïtat de diferents clubs nàutics que es troben el la mateixa situació que l’entitat torrenca.

El passat 28 de desembre es va portar a terme una reunió entre la Federació Catalana de Vela i la Secretaria de Territori i Mobilitat del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori per tractar la situació dels clubs de platja afectats pel Reglament General de Costes de l’Estat, com és el cas de l’entitat torrenca. Ambdues entitats han traçat conjuntament les línies d’actuació i de treball per trobar la solució que permeti la continuïtat de tots aquests clubs.

Les principals línies d’actuació acordades són la presentació d’al·legacions a la modificació del Reglament de Costes, actualment i fins al 7 de gener en tràmit d’informació pública; demanar a l’Estat que aquests clubs passin a estar adscrits a zona portuària, prestant serveis de caràcter portuari a les embarcacions que ho necessitin; i demanar una reunió amb la vicepresidenta Tercera del Govern Espanyol i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, per tal de comptar amb la complicitat i conformitat d’aquest Ministeri que, al cap i a la fi, té l’última potestat de resoldre aquesta problemàtica.

Cal destacar que l’adscripció a zona portuària té un recorregut molt més llarg que el tràmit d’una modificació reglamentària tramitada en un Consell de Ministres, a més de requerir d’una voluntat política per part de l’Estat de cedir aquesta competència que en l’actualitat no es dona. No obstant això, es treballarà també en aquesta via, tot i que la urgència d’aturar els expedients derivats de l’actual reglament de costes recomanen instar la seva modificació com la manera més immediata per a resoldre la situació.

Foto: Una imatge del Club Marítim de Torredembarra. / CEDIDA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This