‘Torredembarra al Nepal’ es queda a només 200 metres del cim del Chulu West

REDACCIÓ – Torredembarra, 16/11/2021

No ha pogut ser. L’expedició del Club Excursionisme Torredembarra s’ha quedat sense coronar el cim del Chulu West, al Nepal. Dos dels integrants de ‘Torredembarra al Nepal’ han arribat a la cota 6.200, a poc més de 200 metres dels 6.419 metres d’aquest cim a la Serralada dels Chulus i proper al circuit dels Annapurnas.

El cap de l’expedició, Matías Redondo,  ha explicat al Torredembarra Actualitat que “una sèrie de circumstàncies han minvat les nostres opcions.” Després de passar una nit en el camp base i una segona al cap alt, Matías i Xavier Ramon van iniciar l’intent de fer el cim. A causa d’uns forts mals de cap, la tercera membre de l’expedició, Montserrat Bartolomé, es va quedar a la tenda.

“Vam arribar als 6.200 metres després de travessar la zona, al nostre parer, més complicada. Una zona molt exposada, trams de roca i neu i altres amb cordes fixes i vam decidir fer mitja volta. Va ser una decisió difícil, però vist des de la distància, vam pensar que va ser encertada, pel desgast físic realitzat i tot el que encara ens quedava al davant, hauríem corregut massa risc”, declara Redondo, que destaca que estan tots tres bé de salut.

Abans de tornar a Torredembarra, tenen previst visitar l’ONG amb què col·laboren des de fa anys, INDRENI. Si tot va com està previst serà dia 27 de novembre.

Foto: Una imatge de Matías Redondo i Xavier Ramon amb el sherpa que els acompanyava camí del cim. / CEDIDA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This