Llorenç Gómez es converteix en nou seleccionador català de futbol platja

REDACCIÓ – Torredembarra, 4/10/2021

Llorenç Gómez comença el seu camí com  a entrenador. La Federació Catalana de Futbol (FCF) no ha trigat en tocar a  la seva porta i només una setmana després d’anunciar públicament la seva  retirada  com  a  jugador  professional,  ha  oficialitzat  el  seu  fitxatge  com  a Seleccionador Català Absolut Masculí de futbol platja.  L’acte  es  va  celebrar  el  passat  dijous  a  la  Sala  d’Actes  de  la  FCF  a  Barcelona en el marc de la presentació de la nova temporada esportiva.

Llorenç  assumeix  el  càrrec  amb  una  trajectòria  i  un  palmarès  impecables  com  a  jugador  professional.  Més  de  600  partits,  prop  d’un  miler  de  gols,  més  de  quaranta  títols  individuals  i  col·lectius,  una  trentena  de  clubs,  una  quarantena de països passejant el seu nom, jugador de la Selecció  Catalana,  internacional  amb  la  Selecció  Espanyola,  Campió  de  l’Eurocopa,  Subcampió  del  Món  i  Millor  Jugador  del  Món  2018.  Una  dècada  que  ha  marcat  un  abans  i  un  després  en  el  món  del  beach  soccer  i  que  l’ha  convertit en llegenda dins i fora de la sorra. Una història que ara vol repetir  des de la banqueta.

Durant  la  seva  etapa  com  a  jugador  ja  ha  viscut  les  seves  primeres  experiències com a tècnic al capdavant del Club Futbol Platja  Torredembarra  (Catalunya),  del  Dinamo  de  Batumi  (Geòrgia)  i  del  BSC  Aramis  (Hongria),  i  com  a  ajudant  al  CSK  de  Moscú  (Rússia)  i  al  FC10  Zgierz (Polònia). Ara comença aquesta nova etapa de la seva vida  compromès  amb  aquest  nou  projecte  que,  segons  ell  mateix  explica,  “significa un pas més en el meu objectiu de contribuir en el  desenvolupament  de  l’esport  i  de  fer  el  futbol  platja  cada  vegada  més  potent  i  més  professional”.  Es  mostra  “il·lusionat  de  poder  seguir  aportant el  meu  granet  de  sorra  en  aquest  desenvolupament  en  el  que  porto  anys treballant  des  de  la  base  i  des  d’un  àmbit  tant  català  com  espanyol  i internacional”.

Aquest dijous a Barcelona, el torrenc va viure una acollida molt càlida per  part  de  la  institució.  En  declaracions  a  Enzo10,  Raül  Sus,  director  del  Comitè  de  Futbol  Platja  de  la  FCF,  parla  del  “prestigi  que  significa  per  la  casa tenir una personalitat d’aquestes característiques com a seleccionador nacional  de  Catalunya”.  Parteix  de  la  base  que  “Llorenç  pot  ser  un  gran  atractiu  de  cara  al  jugador,  i  una  persona  que  pot  ajudar-nos  moltíssim  a  trobar  nous  talents  i,  sobretot,  en  la  promoció  d’aquest  esport  a  nivell català”.  “Només  el  seu  nom  i  el  seu  entorn  -afegeix-  proporcionaran  una  millora importantíssima”.

Insisteix en què “tenir a un dels millors jugadors de futbol platja i d’aquesta  qualitat humana i esportiva dins de la nostra estructura és un pas endavant  molt  important  per  la  federació,  que  significarà  un  canvi  radical  en  la  filosofia  interna  i  en  la  formació  de  futurs  jugadors  d’aquesta  casa”.  En  aquest  sentit,  es  mostra  convençut  que  “el  seu  tarannà  i  el  seu  caràcter  innovador proporcionaran noves metodologies, nous sistemes de formació i  grans idees de futur”.

L’esdeveniment programat pel 2022 amb el combinat català és el  Campionat  de  Seleccions  Autonòmiques,  que  se  celebrarà  el  proper  estiu.  La primera cita d’un camí apassionant amb grans reptes i projectes a tocar.

Foto: Una imatge de la presentació de Llorenç Gómez com a seleccionador català. / FCF

Hemeroteca

Tweets recents

Share This