El creixellenc Marc Claramunt recorrerà més de 4.000 milles nàutiques en la Regata Minitransat

REDACCIÓ – Creixell, 24/9/2021

El jove regatista creixellenc Marc Claramunt Sastre prendrà part, a partir d’aquest diumenge, 26 de setembre, a la ‘Minitransat 2021’, una regata que creua l’Atlàntic en solitari en vaixells de 6,5 metres d’eslora. En aquesta regata els navegants han de recórrer un total de 4.050 milles nàutiques. El vaixell de Claramunt llueix el logotip de l’àrea de Turisme de Creixell.

La regidora de turisme de Creixell, Silvia Farrero, i el jove regatista creixellenc Marc Claramunt, van signar un conveni de col·laboració i promoció turística fa uns mesos pel qual l’Ajuntament donava suport econòmic al Marc pel qual portarà al seu vaixell i equipaments el logotip de Turisme i el nom de Creixell arreu del món.

El Marc ja ho té tot a punt i ja ha passat tots els controls de seguretat. La sortida és aquest diumenge 26 de setembre de 2021 des del port de Les Sables d’Olonne, a França. Des d’allí navegarà fins a Santa Cruz de la Palma, a les Illes Canàries, a on està previst que hi arribin el 3 d’octubre. I d’allí, la regata seguirà fins al port de Saint-François a l’illa caribenya de Guadalupe, a on està prevista l’arribada a partir del 9 de novembre.

Una regata mítica

La Transat 6.50 o Mini Transat, La Boulangère, és una regata transatlàntica en solitari i sense assistència a bord de velers de 6,50 metres d’eslora, creada en 1977 per Bob Salmon i organitzada cada any imparell des de llavors. La seva idea era una regata transatlàntica en la qual cada participant tingués l’oportunitat de guanyar sense tenir un gran pressupost un vaixell molt gran o la tecnologia més moderna. Salmon va suggerir una eslora de 6,5 m com a màxim.

La primera edició es va celebrar en 1977, des de Plymouth, Anglaterra, amb parada a Tenerife, a les Illes Canàries, abans de creuar l’oceà fins a l’illa d’Antiga, al Carib. Després de diverses edicions populars de Bob Salmon en 1984, el francès Jean Luc Garnier va traslladar la sortida d’Anglaterra a la costa del Golf de Biscaia, reduint així la durada de la prova.

Foto: El regatista creixellenc Marc Claramunt. / CEDIDA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This