El Nàstic implanta el departament de metodologia al futbol base

REDACCIÓ – Tarragona. 15/9/2021

El Gimnàstic de Tarragona crea el departament específic de metodologia esportiva i per desenvolupar aquesta nova àrea al club incorpora tres tècnics contrastats en aquesta matèria. Todd Beane encapçalarà la nova àrea esportiva, acompanyat dels tècnics Xavi Pascual i Oscar Jorquera. En l’estructura hi figura un baixgaianenc, el tècnic de la Riera de Gaià Fermí Recasens, que s’encarrega dels equips de futbol 11.

L’encarregat de dirigir el departament, Todd Beane, és entrenador de futbol i va treballar amb Johan Cruyff durant 14 anys, dirigint projectes de metodologia a l’Ajax d’Amsterdam, el Chivas Guadalajara, el Mamelodi Sundowns i a Los Angeles FC. A més de ser el fundador de TOVO, institut que es dedica a la formació d’entrenadors a tot el món.

Estarà acompanyat de Xavi Pascual, entrenador de futbol i monitor. En la seva trajectòria ha format part de les disciplines de l’FC Barcelona i el Girona FC i és un gran coneixedor de tots els equips que actualment competeixen en Divisió d’Honor de futbol nacional.

A més d’Oscar Jorquera, també entrenador, que té experiència en gairebé totes les categories de futbol base. Ha dirigit equips de futbol català en les màximes divisions d’aleví, infantil i cadet; al FC Barcelona, ​​UE Cornellà, CE L’Hospitalet, entre d’altres. A més de dirigir la metodologia a l’Institut TOVO.

Amb aquesta novetat per a la temporada 2021-2022, als 32 equips que conformen el futbol formatiu, tots ells dirigits per més de 50 entrenadors i gairebé 500 joves futbolistes de la casa, s’aplicaran els nous conceptes metodològics amb l’objectiu de millorar el nivell futbolístic dels joves esportistes.

L’organigrama esportiu de l’entitat no queda alterat amb la creació d’aquest departament. L’encapçala Sergi Parés, amb Jordi Gornals com a directiu de futbol base i Jordi Guillén com a coordinador de tot el futbol formatiu; secundat pel tècnic de la Riera de Gaià Fermí Recasens en els equips de futbol 11 i Jordi Aragonés a futbol 7.

El nou departament oferirà informació centralitzada i sistematitzada al club, amb l’objectiu de millorar els aprenentatges i el rendiment del futbol formatiu. A més de formar els entrenadors per treballar la seva millora contínua i augmentar la capacitat de transmetre valors personals a tots els joves. Per tant, la formació continuada en tots els àmbits i la qualitat dels entrenaments serà constant dins dels paràmetres marcat en l’I + D de l’entitat.

L’entitat continua reforçant els aspectes que envolten el futbol base, treballant pel present i posant les bases de futur de l’entitat. Amb aquest avanç es pretén establir una línia de treball conjunta que serà transversal entre els diferents equips de futbol 7 i futbol 11, generant els conceptes d’ADN Nàstic que identifiquin el treball tècnic-tàctic de l’entitat.

Actualment Todd Beane, com a director de metodologia, Xavi Pascual i Oscar Jorquera treballen en la fase d’observació i anàlisi com a primers passos del procés d’implementació.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This