La selecció espanyola de futbol platja tanca la Copa del Món caient a quarts de final

REDACCIÓ – Torredembarra, 30/8/2021

Rússia, amfitriona del torneig, ha estat un obstacle massa difícil per a la selecció espanyola en la Copa del Món de futbol platja i ha caigut a quarts de final. Precisament el combinat rus s’ha alçat amb el títol.  Malgrat tot,  l’enfrontament va estar marcat per la igualtat entre ambdós conjunts va  ser una realitat des del primer minut de joc. Els russos van tancar el primer  temps  amb  un  petit  avantatge  en  el  marcador,  que  creixia  en  el  segon  període amb dos nous gols. Aleshores Espanya tornava a demostrar la seva  gran  capacitat  de  reacció  i  aconseguia  escurçar  distàncies  amb  els  gols  d’Eduard Suárez i Antonio Mayor.  Amb  un  resultat  desfavorable  de  3  a  2,  la  lluita  pel  triomf  tornava  a  evidenciar-se  sobre  la  sorra  de  Moscou  al  llarg  del  tercer  temps,  que  va  acabar decidint Paporotonyi amb el 4 a 2 definitiu.

Llorenç Gómez lamenta un comiat massa matiner. Reconeix que “l’objectiu  de  l’equip  era  ser  campions  del  món,  sent  conscients,  això  sí,  de  la  necessitat  d’anar  pas  a  pas  i  partit  a  partit”.  “Així  ho  crèiem  -afegeix-  perquè  el  nostre  equip  té  unes  capacitats  brutals  en  tots  els  aspectes,  i  consideràvem que teníem moltes possibilitats d’anar avançant en  l’eliminatòria”.  No  ha  pogut  ser  i  els  ha  tocat  dir  adeu  abans  d’hora.  Una  situació, segons el torrenc, que també forma part de la competició. Explica que  “a  la  vida  i  en  l’esport  de  vegades  es  guanya  i  altres  es  perd,  i  en  aquest cas van haver d’acomiadar-nos als quarts de final havent intentat la  nostra millor versió davant d’un rival com Rússia que porta tants anys en  l’elit  i  que  ha  tornat  a  demostrar  que  és  la  millor  del  món,  tàcticament  parlant”.  Apunta  que  “podem  dir  que  vam  perdre  contra  la  Campiona  del  Món”, i assegura que “ara toca aprendre i continuar”.

A nivell personal, es mostra “molt feliç d’haver pogut arribar a jugar la Copa  del Món i aportar el meu granet de sorra”. Evidentment, no ha pogut ajudar l’equip tant com li hagués agradat, però celebra “haver estat al camp quan  el míster m’ho va demanar i fer tot el que vaig poder. Torno a casa content,  tranquil, satisfet, sabent que ho vaig donar tot i que vaig poder recuperar-me a temps i sumar tant dins com fora del camp”. Malgrat les  circumstàncies  i  la  derrota  als  quarts  de  final,  insisteix  en  “haver  gaudit  moltíssim la competició”. Ara li toquen uns dies de descans i de centrar-se  de nou en la seva recuperació per poder estar al 100%.

La  valoració  del  míster  també  és  molt  positiva.  El  seleccionador  Christian  Méndez  aprova  amb  un  notable  la  participació  del  combinat  nacional.  Tornen a casa amb un 7 havent arribat a quarts, i deixen enrere el 8 de les  semifinals  i  el  9  de  la  final.  Pel  tècnic,  “arribar  al  10  és  molt  complicat  i  sempre s’han de tenir nous objectius per seguir millorant”.   Coincideix  amb  el  dorsal  10  en  què  “Rússia  ha  demostrat  un  cop  més  ser  una selecció molt potent”, i celebra que “nosaltres els vam tenir i vam estar  més  a  prop  de  guanyar  que  de  perdre”.  Es  mostra  molt  satisfet  amb  el  grup, que “ha treballat molt dur i creat aquesta connexió i aquesta sinergia  que  ens  han  permès  afrontar  moltes  adversitats”.  Lamenta,  això  sí,  no  haver pogut arribar més lluny.

Rússia  ha  alçat  el  trofeu  aquest  diumenge  per  tercera  vegada  en  la  seva història. Les altres dues ocasions van ser al 2011 i al 2013, quan també es  van imposar com a campions del torneig. Aquesta vegada ho han fet davant  de Japó, que ha aconseguit la plata. El bronze ha estat per Suïssa després  de vèncer a Senegal en la lluita pel tercer lloc.

El millor porter, el torrenc Eliott Mounoud

En  l’apartat  dels  guardons  individuals,  la  Pilota  d’Or  ha  estat  per  Noel  Ott  (Suïssa);  el  Golejador  d’Oro  ha  recaigut  en  Glenn  Hodel  (Suïssa),  amb  12  gols; i el Guant d’Oro ha estat pel també torrenc Eliott Mounoud. Brasil ha  estat reconegut amb el trofeu FIFA Fair Play.

Foto: La selecció espanyola ha comptat amb tres torrencs a les seves files: Llorenç Gómez, Eduard Súarez i Adri Frutos. / CEDIDA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This