Llorenç Gómez, citat a Salou amb la selecció espanyola a Salou aquest mes de febrer

REDACCIÓ – Torredembarra, 16/2/2021

Llorenç Gómez avança el seu bitllet de tornada a casa per assistir a la crida de la selecció espanyola Absoluta. El de Torredembarra no vol deixar perdre la seva cita amb el combinat espanyol, que sembla que, aquesta vegada sí, podrà complir amb el seu calendari malgrat la pandèmia. Així doncs, si no hi ha cap canvi d’última hora a causa de la situació sanitària, ‘La Roja’ es concentrarà del 23 al 28 de febrer a les instal·lacions del Complex Esportiu Futbol Salou i de Cambrils Park Sport Village.

Després de veure’s obligada a cancel·lar la concentració prevista a Las Palmas de Gran Canària el passat mes de gener, la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) reprèn la planificació i ho fa, per primera vegada, sota les regnes del nou seleccionador, Christian Méndez, qui, malgrat agafar el relleu a Joaquín Alonso la passada temporada, no trepitjarà la sorra com a màxim dirigent fins aquest 2021. La pandèmia generada per la Covid-19 no li ha posat les coses fàcils a ningú, tampoc a la família del futbol platja, que ha vist reduir dràsticament el seu calendari de competició. En el cas de ‘La Roja’, no ha trepitjat el terreny de joc des del mes de novembre de 2019 a la Intercontinental Cup de Dubai, on va aconseguir el subcampionat després de caure per 6 a 3 contra Iran.

Aquesta temporada el seu principal objectiu continua sent el classificatori per al Mundial de Moscou. Méndez se sent “content i feliç de poder retrobar-me amb els jugadors” i comença el nou repte “amb la il·lusió d’un nen amb sabates noves, amb moltes ganes i molta ambició”. En aquesta nova aventura, l’acompanyaran Raül Sus, cap d’expedició; Jesús Sánchez, analista i segon entrenador; Salva Archs, fisioterapeuta; Unai Eizmendi, doctor; i Pau Vaccaro, preparador físic. Sempre amb el suport de la RFEF, a qui el seleccionador ha volgut agrair tots els seus esforços i implicació.

Tres torrencs més seleccionats

No només Llorenç ha estat citat a la concentració. També els seus companys d’entrenament Eduard Suárez, Adrián Frutos i Jose Arias han estat convocats. Fa mesos que es preparen per la nova temporada i esperen amb ganes aquesta primera cita. També participaran Antonio Riguard, José Carlos Caballero, Francisco Jesús Donaire, Miguel Ángel Berruezo, Antonio Mayor, Fernando Guisado, Juan Manuel Mateo, Francisco Mejías, Javier Torres, Miguel Ángel Santiso, Pablo Pérez, José Cintas, Pablo López, Pedro García, Salvador Ardil i Domingo Cabrera.

Set d’ells, d’entre 19 i 21 anys, són una base molt important de la Selecció Sub21; altres set tenen entre 26 i 32 anys; i els sis restants, d’entre 33 i 37 anys, són els que aportaran la veterania a l’equip. Pel seleccionador es important que “cada jugador aporti el seu granet de sorra, jugui dos minuts, 12 o 36, estigui a la banqueta, a la grada, o a l’hotel animant els seus companys”.

La idea del nou tècnic és realitzar concentracions de manera periòdica, tot i que en aquests moments únicament hi ha assegurada aquesta primera convocatòria. A nivell de competició, tant el classificatori com el Mundial també estan garantits, mentre que la resta de competicions segueixen en l’aire. Apunta a “adaptar-se a les circumstàncies amb molta precaució i extremant les mesures d’higiene”. En aquesta ocasió, l’equip ja coneix les instal·lacions del Complex Esportiu Futbol Salou, on va aconseguir la plata del classificatori dels Jocs Mundials de Sorra al maig de 2019. A nivell individual, Llorenç Gómez va ser nomenat MVP del campionat.

Per Llorenç, l’experiència a Bahames ha estat “un repte molt agradable, bonic i gratificant en una època tan difícil com aquesta”. El torrenc guardava un molt bon record del país després de l’experiència viscuda a les Bahames Cup 2018, precisament amb la Selecció Espanyola, on va obtenir la plata i el reconeixement d’MVP, i torna a casa encara amb millors sensacions. Compartir terreny de joc amb els brasilers Bernardo Botelho, Gabriel Novaes i Matheus Miranda, i amb l’italià Josep Junior, l’ha ajudat a continuar creixent. Parla de “tres setmanes molt ben invertides i molt ben aprofitades”, destaca la “gran relació” que manté amb el tècnic Luiz Escobar i es mostra “molt satisfet del que ha ofert al grup”. La seva missió no era una altra que la d’ajudar a la Selecció de Bahames a créixer i millorar per a la gran cita classificatòria nordamericana (CONCACAF), i així ha estat.

Foto: Llorenç Gómez és un dels jugadors fixes a la selecció espanyola. / ENZO10

Hemeroteca

Tweets recents

Share This