La selecció de Bahames: el nou destí de Llorenç Gómez

REDACCIÓ – Torredembarra, 2/2/2021

Llorenç Gómez ha aterrat aquest dilluns, 1 de febrer, a les Bahames després que el seleccionador del país, Luiz Escobar, hagi trucat a la seva porta. El combinat nacional té en el punt de mira el classificatori pel Mundial de Moscou del proper mes d’abril i la seva intenció és arribar a aquesta data en les millors condicions possibles. És per aquest motiu que la federació de Bahames ha sol·licitat els seus serveis amb l’objectiu que els ajudi a créixer i millorar per la gran cita classificatòria nord-americana (CONCACAF).

La relació entre els dos ve de lluny. Durant la seva estada al Brasil l’any 2017, Llorenç va conèixer Luiz Escobar, aleshores entrenador del Botafogo, i durant els tres mesos que es va allargar l’estada van generar una gran connexió. Comparteixen una metodologia i una filosofia de treball molt similars i s’entenen molt bé dins i fora del camp.

En aquesta nova aventura també l’acompanyaran els brasilers Bernardo Botelho, Gabriel Novaes i Matheus Miranda, tots tres antics companys, i l’italià Josep Junior, reconegut Atleta Revelació per Beach Soccer World Wide (BSWW) el 2019. Bernardo Botelho va ser qui el va acollir a casa seva durant la seva visita al Brasil i amb qui ha compartit vestuari aquest 2020 amb la samarreta del Casa Benfica Loures. A Gabriel Novaes també el va conèixer durant la seva etapa amb el Botafogo, i Matheus Miranda va ser el seu porter a la Lliga Brasilera amb el Flamengo. La federació de Bahames els ha preparat una casa perquè hi convisquin al llarg d’aquest mes de febrer.

Una nova oportunitat per al torrenc

A nivell personal, Llorenç rep la crida com “una nova oportunitat que s’obre en una etapa molt complicada de la vida marcada per la Covid”. Insisteix en què “m’agrada aprofitar les oportunitats que apareixen per seguir en constant aprenentatge, tant a nivell humà com a nivell esportiu”. Una nova cultura, un nou idioma i molt futbol platja és el que li espera a les Bahames.

La planificació preveu una sessió diària d’entrenament, a més d’alguna tasca extra que el seleccionador té preparada pels convidats. Luiz Escobar pretén “avaluar el comportament de l’equip en diverses situacions de joc davant de cinc jugadors reconeguts arreu del món com ells”. En aquest procés, el tècnic considera “fonamental” la figura de Llorenç “pel seu lideratge i coneixement del joc”, i es mostra molt agraït per haver acceptat la invitació.

Pel país, es tracta d’una gran oportunitat. La Federació Bahamas Football Association (BFA) inverteix molts esforços en el desenvolupament del futbol-platja, i compta amb un equip en creixement que actualment se situa en el Top 5 de la CONCACAF i en el lloc 31 del rànquing mundial. Escobar es mostra convençut que “aquesta nova experiència ens ajudarà a millorar el nostre nivell de joc i, en conseqüència, ens donarà les condicions necessàries per perseguir el nostre objectiu que no és un altre que garantir una plaça en el proper Mundial”.

No és la primera vegada que el torrenc visita l’arxipèlag. Al 2018 ja hi va disputar la Bahamas Cup amb la Selecció Espanyola, on va obtenir la medalla de plata i el reconeixement d’MVP. Una cita que, ara per ara, haurà d’esperar aquesta temporada. La Covid ha tornat a trastocar els plans de ‘La Roja’, que continua a l’espera que millori la situació sanitària per poder reprendre la planificació d’un 2021 que es presenta molt interessant. Any de Mundial, el gran repte també del combinat espanyol. Una fita que Llorenç té molt present i aterra a les Bahames “amb moltes ganes de continuar creixent i millorant en un any tan important i amb la intenció de sumar noves experiències a la meva motxilla de vida”.

Fofo: Llorenç Gómez, en la seva arribada al país caribeny. / CEDIDA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This