L’última perla del Club Pentatló Torredembarra

JORDI SALVAT

Claudia Shu Ortega Villa és una jove creixellenca de 14 anys que s’ha convertit en la quarta integrant del Club Pentatló Torredembarra que obté una beca de la Federació. Des d’aquest mes de setembre estudia i entrena de dilluns a divendres a la Residència Joaquín Blume, d’Esplugues de Llobregat, on pot seguir amb la seva formació esportiva i lectiva; i el cap de setmana torna a Creixell per estar amb la seva família. La seva ràpida progressió en aquest esport ha fet que la Federació es fixés en ella i li donés una oportunitat per potenciar encara més les seves aptituds.

L’any 2020 ha estat també complicat a causa de la Covid-19 per la Claudia Shu, però ha obtingut bons resultats esportius. Aquest mes de desembre ha obtingut el setè lloc en el Campionat estatal de pentatló modern, disputat el cap de setmana abans de Nadal. Ha aconseguit aquest meritori lloc en la categoria U19, tot i competir per edat en la categoria U-15. Tres atletes més del club torrenc van participar i van aconseguir grans resultats: Benjamín Reina, 1r; Enzo Rivadeo, 3r; i Talia Reina, 11a després de lesionar-se en la prova d’esgrima.

Una setmana abans, Claudia Shu havia aconseguit el primer lloc en els campionats estatal i català U15 en el Campionat Laser Run, disputat el passat 13 de desembre amb la participació de 97 atletes, 24 dels quals del Club Pentatló Torredembarra, amb  4 campions d’Espanya, 3 sots-campions d’Espanya, 4 campions de Catalunya, 3 sot -ampions de Catalunya i 3 tercers llocs de Catalunya. Aquests grans resultats demostren la potència de l’entitat en el panorama del pentatló català i també espanyol. A Catalunya, només El Llor, de Sant Boi, està per damunt del club torrenc, creat el 2008 i que actualment compta amb gairebé quaranta atletes, la majoria entre 5 i 12 anys, però alguns més grans. Recordem que aquest esport, que ja era olímpic el 1896 a Atenes, combina cinc disciplines diferents: natació, atletisme, esgrima, hípica i tir.

La Claudia Shu va arribar a Catalunya amb set anys i el primer que va fer la seva mare va ser apuntar-la a natació i en tres mesos ja n’havia après. La seva primera entrenadora, Maria Rosa Serelde, explica que la creixellenca tenia “molta facilitat” per la natació i va començar a competir amb grans resultats “Té moltes qualitats”, assenyala. Des del Club Pentatló Torredembarra van proposar als seus pares que practiqués aquest esport i aquí va començar una trajectòria més que destacada, i ha anat pujant de categoria de forma molt precoç, enfrontant-se sovint a atletes més grans i, per tant, amb més experiència que elles i superant-les molts cops. Ara, amb 14 anys, competeix amb noies de 20.

Aquesta gran carrera en el pentatló ha sabut combinar-la amb la seva gran passió, que és fer de model i a la Claudia Shu l’hem pogut veure en campanyes publicitàries de marques de xampú i altres de Pull and Bear i Mango. També ha estat la cara de Nestlé en campanyes a l’Amèrica del Sud i Àsia.   Des de l’inici de la pandèmia la seva activitat com a model ha baixat, però just abans, el febrer, va protagonitzar a la ciutat Barcelona la campanya d’educació. El 2021 està ple de nous reptes esportius i en la moda i la publicitat per la Claudia Shu.

La Claudia Shu seguirà combinant les desfilades amb les pistes d’atletisme i les piscines mentre pugui, però té clar que vol dedicar-se al mon de la moda.

Foto: A l’esquerra, Claudia Shu lluint medalles i, a la dreta, lluint a la passarel·la. / CEDIDES

Hemeroteca

Tweets recents

Share This