Llorenç Gómez aspira a l’Euro Winners Cup a les files de l’Artur Music ucraïnès

REDACCIÓ – Torredembarra, 8/9/2020

La localitat portuguesa de Nazaré acollirà des d’aquest dimarts, 8 de setembre, fins al 13 de setembre l’Euro Winners Cup, una competició que aquesta temporada s’ha vist aplaçada en el temps a causa de la pandèmia generada per la Covid-19 al llarg dels darrers mesos, però que finalment podrà celebrar-se, això sí, sempre complint amb la normativa d’higiene i seguretat que permeti garantir el benestar dels atletes i evitar continuar estenent el virus.

La pilota fa dies que roda sobre la sorra de la localitat portuguesa després d’haver estat l’escenari durant aquesta primera setmana de setembre de la Superfinal de l’Euro Beach Soccer League (EBSL). Després d’una llarga espera i una gran incertesa, Beach Soccer Worldwide (BSWW) finalment ha pogut donar el tret de sortida a una temporada realment complicada. La d’aquest any ha estat una setena edició molt especial i reduïda en la qual únicament han pogut participar les seleccions de Portugal, Ucraïna, Alemanya, França, i Suïssa. Espanya, aquest cop, ha quedat fora.

L’impacte que està tenint el coronavirus a l’Estat ha obligat les autoritats de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) a cancel·lar la participació de ‘La Roja’ a la competició. “Una veritable llàstima -segons Llorenç Gómez sobretot veient que finalment sí que s’ha celebrat”. Malgrat lamentar la situació i reconèixer que “està sent un any dur i que és difícil no ser-hi a l’EBSL”, el de Torredembarra entén i accepta la decisió de la federació, i espera poder-se reunir de nou per poder tornar a defensar els colors del seu país.

El títol d’aquesta setena edició ha estat per a Portugal després de vèncer a Suïssa per 5 a 4 en una ajustada final en què el porter torrenc Eliott Mounoud s’ha hagut d’acabar conformant amb la plata. La pandèmia no només ha afectat el calendari de competició, sinó que també ha diluït qualsevol possibilitat de disputar les competicions russes.

Canvi de plans del golejador torrenc

Llorenç i el Lokomotiv de Moscú no han pogut complir el contracte acordat ara fa uns mesos, que ha acabat quedant en paper mullat. Una situació que el torrenc ha sabut aprofitar buscant sempre la part positiva en el seu camí pel món. Primer, aconseguint l’or a la Lliga i a la Supercopa hongareses amb el BSC Aramis; i després, amb la plata i el pitxitxi a la Lliga Polonesa amb l’FC10 Zgierz. Ara el seu destí és Nazaré. De fet, ho és des de fa unes setmanes quan va iniciar el viatge cap a la ciutat per disputar la primera jornada de la Lliga Portuguesa amb el Benfica. Però els seus plans van tornar a veure’s alterats a mig camí quan el van informar que la competició també aplaçava les seves dates. Tampoc aquest últim imprevist ha estat un impediment per seguir la seva ruta en autocaravana. Primer cap a Cadis per anar resseguint posteriorment tota la costa en direcció al nord fins arribar a Nazaré.

En aquesta ocasió, el 10 de la Selecció Espanyola absoluta vesteix la samarreta de l’Artur Music ucraïnès, a les ordres de Shkliaruk Mykyta. Gómez compartirà vestuari amb el seu company d’entrenaments Eliott Mounoud i amb l’italià Gabriele Gori. També havia d’acompanyar-los Dario Ramacciotti, que ha estat baixa d’última hora per motius personals.

Completaran la plantilla els ucraïnesos Roman Pachev, Vitalii Sydorenko, Maksym Voitok, Yaroslav Zavorotnyi, Yurii Shcherytsia, Dmytro Voitenko, Dmytro Krokhmaliuk, i Oleg Zborovskyi. Llorenç parla “d’un equip molt sòlid, molt compacte en defensa, molt agressiu, molt fort físicament, tàcticament molt ben col·locat i sabent molt bé el que es fa”. Els torrencs Eduard Suárez i Adrián Frutos també passaran per la sorra de Nazaré. El primer amb el BSC Molniya ucraïnès, i el segon amb el Grasshopper Club Zurich suís.

Aquest dilluns, el grup ha realitzat l’entrenament oficial. Les sensacions són “molt positives” i les opcions de poder lluitar pel títol “molt altes”. Respecte els altres equips, el de Torredembarra reconeix que “hi ha diversos molt potents i la resta, malgrat no marcar gaire la diferència, són combinats d’alt rendiment que plantaran cara i faran una gran tasca”.

A nivell individual, les vibracions també són molt bones. Llorenç celebra haver rebut l’oferta de l’Artur Music, i està disposat com sempre a oferir la seva millor versió. Encara amb el bon regust de boca dels títols aconseguits el passat mes d’agost, assegura que “l’objectiu no és cap altre que arribar a la final”. “Un cop allí -ha afegit- aquell que més ho mereixi guanyarà”. El català aprofitarà aquesta nova oportunitat per lluir el dorsal número 21 com a homenatge al difunt futbolista espanyol Dani Jarque.

Calendari de partits

L’Artur Music ha quedat enquadrat dins del Grupo B juntament amb l’equip portuguès SC Braga, l’anglès Portsmouth, i el CFS Cartel belga. El primer enfrontament dels ucraïnesos tindrà lloc aquest dimarts 8 de setembre a les 16:30h (hora local) contra el Portsmouth. El dimecres dia 9 a les 17h (hora local) es veurà les cares amb el CFS Cartel; i el dijous 10, també a les 17h (hora local), culminarà la fase de grups davant de l’SC Braga.

Després d’aquestes tres primeres jornades classificatòries, accediran a la ronda eliminatòria dels octaus de final els dos millors equips de cada grup, així com els dos millors tercers classificats. La competició s’allargarà fins el diumenge dia 13 amb els quarts de final, les semifinals i la final. Els partits es podran veure en directe a través de la plataforma beachsoccer.com/live.

Foto: Llorenç Gómez lluïrà el número 21 en homenatge a Dani Jarque. / CEDIDA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This