L’altafullenca Marta Camps s’estrena en la categoria W50 amb títols i rècords

REDACCIÓ – Altafulla, 13/03/2020

Els 50 anys proven a l’atleta altafullenca Marta Camps. Els va complir el passat 28 de gener i ja acumula els primers títols i rècords batuts en la nova categoria W50. L’1 febrer va estrenar-se aconseguint el rècord de Catalunya de 800 metres en pista coberta amb 2’22”49 i es va quedar a només un segon i set dècimes de la plusmarca estatal de la categoria.

Dues setmanes després, el 15 febrer, Camps va prendre part en la vuitena edició del Campionat d’Espanya de Clubs Màster en Pista Coberta a la Pista oberta de Catalunya a Sabadell. Allí va córrer els 1.500 metres en categoria W50 amb 4’47”58 i va millorar el rècord de Catalunya en 12 segons i es va quedar a 44 centèsimes del rècord estatal.

El 23 de febrer va tornar a estar a un alt nivell en el Campionat de Catalunya Individual disputat a Sabadell i va guanyar la medalla d’or en el 800 i 3000 metres W50. En la primera de les dues proves, Camps es va imposar amb un temps de 2’23”53, superant en 65 segons la segona classificada, Xantal Oller (GA Lluïsos Mataró). Pel que fa a la prova dels 3.000 metres, l’atleta del Barcelona Atletisme no va haver de competir contra cap rival. Tot i això, va celebrar el primer lloc amb el seu 25è rècord de Catalunya, amb un registre de 10’42”29.

Camps va participar el 8 de març en el Campionat d’Espanya Màster, a Antequera, i va signar un meritori doblet, pujant al més alt del podi en els 800 metres i 1.500 metres W50. Els 2’22”41 de la final de 800 metres suposen un nou rècord dels campionats i millora el seu propi rècord de Catalunya.

Camps afirma: “Aquest any és molt motivador pel canvi de categoria amb els rècords de les tres distàncies que corro.” Ara és de les joves de la nova categoria, que tenen entre 50 i 54 anys, però considera que no és un gran avantatge si s’entrena bé i es manté en forma, encara que admet que “cada cop es nota més l’edat.” I en l’horitzó hi ha el Mundial de Toronto el mes de juliol, que la il·lusiona molt, però prefereix anar pas a pas. Encara queda molt.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This