Clàudia Bartolomé, la tennista torrenca que fa les ‘Amèriques’

JORDI SALVAT

“Si volia seguir estudiant i jugant a tennis havia de marxar als Estats Units”, explica la jove torrenca de vint anys Clàudia Bartolomé Ortiz. Era el 2017 quan, amb només disset anys, va traslladar-se a l’altra banda de l’Atlàntic per poder combinar amb garanties la pràctica de la seva passió, el tennis, amb els estudis universitaris d’Econòmiques. Més de dos anys després, Bartolomé afronta el seu tercer curs d’estudis superiors i prepara la seva tercera temporada com a tennista universitària.

Aquest curs, però, ha hagut de canviar la Universitat de Pittsburgh per la Southern Methodist University, ja que, com explica ella mateixa, la Universitat de Pennsilvània, on ha estat els primers dos cursos, va tancar el programa de tennis i ha hagut de buscar un altre centre on sí que es practiqui aquest esport. “He deixat molts amics a Pittsburgh, però m’he adaptat molt bé a Dallas i en l’àmbit esportiu tenim moltes aspiracions per classificar- nos per al campionat nacional”, afirma la jove tennista torrenca. A Pittsburgh, Bartolomé ha fet història, ja que va batre el rècord de la seva universitat en classificar-se en la posició més alta de la història del centre, la número 76. Aquest rànquing femení de tennis recull les 125 millors esportistes individuals en aquesta disciplina universitària als Estats Units.

Actualment es troba en plena pretemporada, ja que la competició universitària es posarà en marxa al gener. Si aconsegueixen classificar-se per al campionat nacional, a partir del maig disputaria aquest torneig que els portaria arreu dels Estats Units. L’equip de tennis de la Southern Methodist university està format per tennistes de diversos països, com Itàlia, Suècia, Mèxic i un parell de jugadores dels Estats Units. I ara una catalana, també. Aquesta temporada estrena entrenador, Jeff Nevolo, que és també nou al centre texà i hi ha arribat procedent de la Universitat de Carolina del Sud.

MIRANT EL FUTUR

Bartolomé té molt clar quin vol que sigui el seu futur a mitjà termini: “Un cop acabi els quatre cursos d’Economia m’agradaria fer un màster i per finançar-lo sent ajudant d’entrenador de l’equip d’una universitat.” La tennista torrenca explica que quan va marxar als Estats Units havia decidit que no es dedicaria professionalment al tennis i preferia apostar per combinar- ho amb els estudis: “Ser professional en el tennis és car econòmicament i suposa grans sacrificis.”

Clàudia Bartolomé Ortiz, nascuda a Torredembarra fa vint anys, practica el tennis des dels sis anys i va destacar en categories de base al Club Tennis Tarragona, on va guanyar diversos tornejos individuals i per equips. L’estiu de 2017 va seguir el mateix camí que molts joves esportistes catalans i espanyols: aconseguir una beca per anar a estudiar i practicar el seu esport en una universitat dels Estats Units.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This