Els nostres subscriptors visiten la recta final l’enregistrament del nou disc dels Tres

Com es grava un disc d’estudi? Els subscriptors del Torredembarra Actualitat ho van poder viure in situ el passat 3 de desembre visitant el Most Wanted Studio, a Altafulla, on el duet torrenc Tres està enregistrant des d’inicis d’octubre el seu segon disc, Casa Nova. Els assistents a aquesta activitat exclusiva van escoltar i observar com en Sergi Clofent -integrant del grup Julivert- tocava el seu violí en un dels temes del nou treball de la formació que integren Jordi Suñéi David Morlà i que ha comptat amb altres col·laboracions, a més de Clofent, com les de Joan Reig (Els Pets) o Gerard Mallorquí (Papa Noes i Rule).

Els subscriptors participants van poder escoltar fragments dels deu temes del disc quan encara no estan acabats de mesclar, com Brindis, Caixes de peix, Casa nova, Futuribles i Cert. També van poder fer preguntes i conversar amb en Jordi Suñé i el productor i tècnic de gravació,  Joan Rubinat. Suñé va explicar que ja estan en els darrers dies de gravació després de dedicar-hi el caps de setmana i moltes tardes entre setmana. “Primer vam gravar les bases a casa, perquè el David (Morlà) domina aquest tema de les taules de so a través del seu ordinador i vam portar força feina feta. Però quan vam arribar aquí hi vam posar la bateria, després el baix, després la guitarra acústica, la guitarra elèctrica, el teclat i la veu i després les veus. En aquest disc canto set cançons jo i tres el David i quan canta ell jo li faig els coros i a l’inrevés”, va explicar Suñé.

El músic torrenc va afirmar que estan molt contents de la tasca de Joan Rubinat com a productor perquè “hi ha posat l’ànima”. “No només ha de prendre milers  de microdecisions a cada moment i cançó sinó que ens diu que amb una lletra per exemple li donem un toc més nostàlgic o en una altra reservem la força per la tornada. Ell té una mirada externa. Ens coneixem de fa temps i sabem com toca. Volíem estar prop de casa però xuclar-li l’ànima al Joan. Se’ns ha obert i ens ha acollit”, confessa Suñé.

Una gravació més tranquila, amb referents del folk nord-americà

La gravació dels primer disc dels Tres fa quatre anys va ser molt intensa, en només quinze dies, i ara han buscat una gravació més tranquila, cercant un so que sonés a “grup sincer però també a folk nord-americà amb deu històries i que la veu fos el més important i els altres instruments s’acoblessin.” I això ho feien amb els deures que els” manava” el Joan. Els feia escoltar grups americans per agafar idees. Suñé va explicar que “la portada tindrà un grup de groc, amb un perfil de casa.” El disc surt amb un microfinançament previ  amb Verkami per afrontar els grans pagaments. Casa Nova es publicarà el proper 24 de febrer i estan tancant diferents concerts de presentació al BaixGaià i altres localitat dels Camp de Tarragona.

Rubinat, per la seva banda, va confessar que “ha estat molt fàcil treballar amb els Tres.” “Ens coneixem de fa molts anys i et dona  un bagatge que ja saps de quin peu calça tothom. Em venia molt de gust aquest projecte. Podem parlar obertament de la seva música, que forma part d’ells, i és gratificant per mi”, va explicar Rubinat, que des del 2007 dirigeix el Most Wanted Studio al carrer del Cup d’Altafulla. Abans ja feia de tècnic de gravació a casa. Calcula que ha enregistrat una trentena llarga de discs i també fa molta post-producció, que és el gruix de la seva feina.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This