EDITORIAL l Moviments de sorra en plena temporada turística

Aquest mes de juliol, en plena temporada turística, hem vist màquines treballant a la platja de la Paella per extraure sorra i transportar-la a la platja d’Altafulla. Durant el mes de juny s’havien extret encara més metres cúbics d’arena de la mateixa platja per traslladar-la a la platja del Miracle de Tarragona. La quantitat total extreta de la platja torrenca ha estat d’uns 20.000 metres cúbics. La indignació de veïns i veïnes i visitants de Torredembarra s’ha fet palesa a les xarxes socials.

La construcció del port de Torredembarra i de l’embassament del Gaià, combinada amb l’emergència climàtica amb llevantades cada cop més freqüents i intenses estan complicant molt el futur d’una platja artificial com la d’Altafulla, creada els anys noranta. Altres platges com la Llarga i la del Miracle a Tarragona, o algunes de Roda de Berà i el Vendrell també perden sovint sorra i els passejos també es veuen compromesos. Moviments de sorra com els que hem viscut les darreres setmanes no són més pedaços i cal una estratègia a mig i llarg termini i que els experts hi diguin la seva. I sobretot avançar i agilitzar els tràmits administratius. Esperem que la comissió que proposa l’alcalde de Torredembarra, Vale Pino, serveixi perquè no es repeteixin les imatges d’aquest inici d’estiu.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This