EDITORIAL l Una oportunitat per conèixer una institució històrica

Al nostre país trobarem poques institucions amb 200 anys d’història. Una està a Torredembarra. És la Fundació Pere Badia i enguany arriba als dos segles d’història reforçada després de superar amb nota la Covid, que va provocar desastres en moltes residències de la tercera edat. Però la Fundació Pere Badia és més que un centre de dia i una residència per la gent gran al bell mig de Torredembarra. Molts torrencs van iniciar allí la seva escolarització amb les Monges de “La Miraculosa”. El principi i el final de la vida. I la connexió amb els indians que van fer créixer la capital del Baix Gaià amb herències destinades dotar el poble d’equipaments que la majoria de localitats del país no disposaven.

Però aquest bicentenari és també una oportunitat perquè la Fundació Pere Badia s’obri al municipi i els veïns i veïnes traspassin la porta i coneguin els diferents espais plens d’història d’aquest edifici que abans estava a les afores de la vila i ara està molt ben integrat a la trama urbana torrenca. La programació d’actes és extensa, molt ben planificada i s’allargarà fins el proper mes de desembre. Nosaltres hem decidit dedicar la porada a aquest espai emblemàtic del municipi amb una magnífica foto de l’Imma Font. I durant aquest any anirem seguint aquest històric centenari.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This