EDITORIAL l Els Armats de la Torre inicien una nova etapa

Arriba la Setmana Santa, una època de l’any en què la tradició i la cultura es donen la mà amb la fe i també l’oci. Són dies que la Torre s’omple de gent i són molts els que els agrada gaudir d’uns actes religiosos que han transcendit la fe. La Setmana Santa potser es viu de manera diferent a fa unes dècades, però hi ha elements que li donen continuïtat. I les processons -les professons com en diem a la Torre- en són uns d’aquests elements. I si al nostre municipi parlem de processons pensem en la del Sant Enterrament el Divendres Sant al vespre.

El pal de paller de la Processó del Divendres Sant és la Confraria de la Creu-Armats de Torredembarra, amb les seves diferents seccions. L’any passat hi va haver relleu a la seva junta directiva després de gairebé trenta anys. Per això hem volgut entrevistar el no president, Jordi Rovira, que ja porta trenta anys com a armat; i el Capità Manaies, Antoni Roig. Amb ells parlem d’aquest relleu històric però també fem una mirada al futur. I és que l’any 2028 es compliran 200 anys del primer document dels Armats de Torredembarra. Precisament va ser Jordi Suñé, el presentador de l’Opuscle de la Confraria d’enguany, qui, preparant junt amb David Morlà fa uns anys el llibre de la història dels Armats, van descobrir aquest document.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This