EDITORIAL l El Centre d’Estudis Sinibald de Mas: una entitat necessària

El XXII Premi de Difusió Eutyche en els Premis Tarragonès 2023 ha estat la millor manera de tancar l’any en què el Centre d’Estudis Sinibald de Mas ha complert els seus primers quaranta anys d’història. L’entitat ha publicat una vintena de reculls de treballs, 18 monografies i 5 llibres fora de sèrie, a més d’organitzar centenars d’activitats en àmbits tan diferents com la història, el patrimoni, el medi ambient, l’etnologia o la geologia. En aquest número del Torredembarra Actualitat hem volgut analitzar la trajectòria del Centre d’Estudis Sinibald de Mas però també els reptes de futur en una societat tan canviant. I és que com diu el seu vocal de publicacions. Josep Bargalló: “Si no coneixem el passat, no podem entendre el present i no podem construir el futur”.

I en aquest espai volem recordar la Maria Gual Figuerola, que també era sòcia del Centre d’Estudis Sinibald de Mas, i que va morir el passat 5 de desembre. Però la Maria era molt més, com podreu llegir en la notícia que publiquem. Mestra de professió, va estar implicada en moltes entitats i els darrers quatre anys i mig els va dedicar també a la cosa pública, com a regidora, primer d’Educació i després de Cultura, a més de Biblioteca. Descansi en pau.

 

Hemeroteca

Tweets recents

Share This