EDITORIAL l Els vint primers anys de la Fundació Onada a la Torre

EDITORIAL l Els vint primers anys de la Fundació Onada a la Torre

L’octubre de 2003, la Fundació Onada inaugurava al Polígon Roques Planes el seu centre a Torredembarra, que vint anys després s’ha convertit en un referent no només al municipi sinó al Baix Gaià en la inclusió i donar visibilitat de les persones amb diversitat funcional. Per això hem volgut dedicar la fotografia principal de portada i un ampli reportatge a la feina que ha fet fins ara l’Onada i els projectes que han plantejat de cara el futur, com festes més inclusives, amb lavabos adaptats, programes de lectura fàcil o amb espais habilitats per poder-les gaudir, i ampliar i consolidar la xarxa de voluntariat i entitats del poble.

Una necessitat que caldria cobrir els propers anys és una llar residencial perquè les persones que estan al centre no perdin l’autonomia i el progrés, cosa que succeeix si han de marxar del municipi, on hi estan fortament arrelats. És un repte que cal abordar i s’ha fer des de l’àmbit públic i el privat.

L’Onada té entre els seus grans mèrits haver creat una xarxa amb altres entitats i empreses del municipi. Un dels darrers exemples és que alguns usuaris del centre practiquen la boxa al gimnàs Apolo amb un monitor partícula. I és que les tècniques de la Fundació són molt inquietes i busquen ampliar les activitats que ofereixen als usuaris.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This