EDITORIAL l L’aigua, un recurs cada cop més escàs

L’estiu ha començat més plujós i menys calorós que altres anys, però la situació de sequera a Catalunya continua i el Baix Gaià no n’és una excepció. L’emergència climàtica és una realitat des de fa unes dècades i cada cop es nota més en el nostre dia a dia. La climatologia n’és un exemple molt clar. Ho notem a la platja d’Altafulla, amb uns temporals que es repeteixen cada cop més sovint i s’emporten la sorra acabada d’abocar poques setmanes abans. Aquests dos darrers anys ha passat els dies previs a Sant Joan.

Però el problema més greu actualment és la manca d’aigua a causa de les pluges insuficients els darrers mesos. Hem volgut parlar amb els principals Ajuntament del Baix Gaià per saber com estan afrontant en aquesta situació que amenaça de passar de ser conjuntural a estructural. De mesures en trobarem diverses i una cosa que queda clara és la inacció de les darreres dècades. El cas del manteniment de la xarxa de canonades és un exemple sagnant. Es perd de mitjana a Catalunya un 25% de l’aigua potable a causa del mal estat de la xarxa d’abastiment d’aigua. Es poden tirar endavant tot tipus de mesures -i s’ha de fer-, però conscienciació i la implicació de la ciutadania en l’estalvi d’aigua és imprescindible per poder afrontar aquesta situació cada cop més complicada.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This