EDITORIAL l Ens creiem els Muntanyans?

Ens creiem els Muntanyans?

L’Espai d’Interès Natural dels Muntanyans ha tornat a ser el centre d’una nova polèmica. La construcció de la Comissaria dels Mossos d’Esquadra ha provocat el vessament d’importants quantitats d’aigua dolça que ha afectat el fràgil ecosistema d’aquesta zona protegida. Mentre les diferents administracions donen un missatge de tranquil·litat, el grup ecologista GEPEC-EdC ha portat el cas a Fiscalia i augmenta la judicialització al voltant d’aquest espai. Però el GEPEC va més enllà i denuncia la transformació que està patint Muntanyans des de fa més d’una dècada a causa de l’entrada d’aigua dolça a causa de l’acció humana i que l’espai està perdent la seva singularitat respecte zones semblants per la reducció de la salinitat de les seves aigües.

Fa tres dècades que Torredembarra va recuperar Muntanyans com un zona d’aiguamolls. On abans aparcaven els cotxes que anaven a la platja, s’hi ha format un ecosistema de gran valor natural. Però també molt fràgil i pateix les actuacions urbanístiques que s’hi realitzen al seu voltant. Primer va ser el pas subterrani i ara l’extracció d’aigua a causa de la comissaria. Podem esperar que el lent sistema judicial espanyol i europeu faci la seva, però potser llavors serà massa tard. L’alternativa és assumir que els Muntanyans estan canviant, estudiar-ho a fons i   prendre decisions.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This