EDITORIAL l La Torre, una de les grans places castelleres del país

Aquest diumenge 25 de setembre, la plaça del Castell de Torredembarra tornarà a viure una diada castellera molt especial. Serà primera jornada del Concurs de Castells de Tarragona, hereva del Concurs7, que els Nois de la Torre van crear el 1997. Serà el quart cop amb aquest format del gran esdeveniment bianual del mon dels castells i que situa la capital del Baix Gaià com una plaça castellera de referència, amb dotze colles que aspiren a guanyar aquesta primera jornada del Concurs de Castells de Tarragona. Serà una cita molt especial després de dues temporades d’aturada del món casteller a causa de la pandèmia, que ha estat seguida per una recuperació per part de les colles més ràpida de la que molts preveien.

El Torredembarra Actualitat us acostem aquesta cita castellera amb dos articles de dos col·laboradors habituals. Per una banda, en Gerard Recasens ens fa la prèvia d’un concurs en què els Nois de la Torre surten com a grans favorits, junt amb  els Castellers de Berga i els Castellers d’Esparreguera. També hi serà la Colla Castellera de Figueres, vigent guanyadora d’aquesta primera jornada. Per l’altra, en Carles Marquès ens ofereix una visió més històrica a la seva secció ‘Conadells’, des del naixement del Concurs7 fa vint-i-cinc anys fins ara, passant per la millor actuació el 2011, quan els Nois van ser segons. Esperem que aquest 2022 sigui finalment l’any de la colla torrenca.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This