EDITORIAL l El port de Torredembarra dibuixa el seu futur amb un nou projecte

Aquest proper mes de desembre s’acaba la concessió del port de Torredembarra després de trenta anys. L’actual concessionària, Port Torredembarra SA, va presentar hfa uns mesos un projecte a Ports de la Generalitat per obtenir una pròrroga de quinze anys a través de la figura legal de la reestructuració econòmica. Des de Port Torredembarra SA esperen rebre aviat el vist-i-plau i engegar uns canvis que significaran una nova etapa per aquest espai que no ha acabat de trobar mai de trobar el seu encaix en el municipi i una gran part dels veïns i veïnes no se’l senten prou seu, tot i aquestes gairebé tres dècades de trajectòria.

I és precisament la potenciació del lligam port-ciutat un dels eixos del projecte i es volen eliminar barreres entre el passeig marítim i la zona portuària. També es faran millores al Roquer i canvis urbanístics dins del recinte. L’aposta per la formació serà un dels altres eixos d’aquesta nova etapa. I tot això amb un biòtop artificial que es començarà a construir després de l’estiu i serà una referència al país. En aquest número del Torredembarra Actualitat us expliquem amb més detall com serà aquesta nova etapa del port de Torredembarra, una oportunitat perquè aquest equipament i la ciutat vagin més a una i no es repeteixin els errors que hi ha hagut fins ara.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This