EDITORIAL l La guerra d’Ucraïna ens afecta a tots i totes

El Torredembarra Actualitat és un mitjà de comunicació local i no tractarem el que està passant a Ucraïna des de finals del mes de febrer. Hi ha altres mitjans i periodistes que ho estan fent. I molt bé. Però la invasió russa d’aquest país està tenint efectes en el nostre dia a dia. Només cal veure els preus a què estan arribant l’energia o els carburants. També les empreses pateixen les conseqüències d’aquest conflicte bèl·lic en un món globalitzat com l’actual. En les pàgines especials que dediquem al Polígon Industrial Roques Planes, empresaris del polígon ens expliquen com estan afrontant la crisi de subministraments i l’augment del cost de l’energia dels darrers mesos, una situació que s’està agreujant a causa de la guerra d’Ucraïna.

Però aquest conflicte bèl·lic també està provocant una greu crisi humanitària per als centenars de milers de refugiats. La ciutadania i els ajuntaments del Baix Gaià estan reaccionant, i no només amb concentracions i manifestacions de rebuig a l’agressió russa a un país independent, sinó amb recollida de material, donacions econòmiques i l’acolliment dels refugiats. Alguns consistoris estan agafant el paper de mediadors entre famílies que volen acollir i famílies de refugiats. Malgrat els temps foscos que vivim, encara podem tenir alguna esperança en la humanitat. Encara que, mirant la situació del món, costa.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This