EDITORIAL l El conserge d’escola: una figura sovint oblidada

Quan parlem de les escoles i els instituts pensem gairebé sempre en els alumnes i els mestres i professors, però hi ha altres figures que s’han de reivindicar i una són els/ les conserges. Són treballadors i treballadores que estan sempre al peu del canó. Són la primera persona que trobareu si entreu en un centre d’educació. Són els primers a arribar i els últims a marxar. Exhibeixen una gran polivalència i són molt recordats pels alumnes perquè els ajuden en aquelles tasques o aquells problemes que quan ets petit o un adolescent sovint se’t fan una muntanya. És el cas de la Maria del Carmen Pulido, que fa unes setmanes s’ha jubilat després de 33 com a conserge de l’Escola Molí de Vent. La Trini Huguet Ortega ens ofereix un magnífic reportatge en què ens dibuixa el perfil personal de la “Mari”.

També tenen un protagonisme important en aquest 26è número del Torredembarra Actualitat en Matias Redondo, la Montse Bartolomé i en Xavi Ramon, els tres membres del Club Excursionisme Torredembarra que han estat un mes al Nepal. Completem la cobertura que hem fet com a mitjà oficial de l’expedició amb una àmplia crònica d’un viatge que va molt més enllà de pujar a un cim de més de 6.000 metres.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This