EDITORIAL l Torredembarra s’ha de preparar per als efectes de l’emergència climàtica

En els darrers anys, el canvi climàtic s’ha convertit en emergència climàtica. Això vol dir que ja no ens queda gaire temps per evitar una catàstrofe climàtica que, en el millor dels casos, ens convertirà la vida en molt menys confortable. Per això hem volgut entrevistar la persona de Torredembarra que possiblement sap més sobre clima i meteorologia: Santi Segalà, cap de l’Àrea de Predicció Meteorològica del Servei Meteorològic de Catalunya.

Amb Segalà hem volgut esbrinar com serà el clima a Torredembarra i el Baix Gaià les properes dècades, i massa bé no pinta la cosa. Veurem com cada cop patirem més fenòmens extrems com l’agressiu temporal Gloria del gener de l’any passat o fins i tot aiguats com els que van arrasar Alcanar el mes de setembre passat. També ens hem de preparar per a temperatures més elevades i nits tropicals. Segalà ens explica en l’entrevista com ens podem adaptar a aquest panorama climàtic tan complicat que se’ns acosta i com evitar que vagi a pitjor.

En aquest número del Torredembarra Actualitat també hem volgut parlar amb el sector de l’oci nocturn del nostre municipi. Abans de la Covid-19, aquests locals ja no vivien el seu millor moment i amb la pandèmia el sector ha patit molt. Ara afronten el relaxament de les mesures per evitar el contagi del coronavirus entre l’escepticisme i un punt d’optimisme i no veuen clara la fi dels botellots.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This