EDITORIAL l El centre Rigel: conèixer per respectar i entendre

Feia temps que volíem entrar al centre de menors estrangers tutelats Rigel, un dels equipaments més desconeguts de Torredembarra, tot i que ja fa dos anys que existeix. Hem buscat el testimoni de dos dels joves tutelats, l’Ossama i el Dembo, i del seu màxim responsable, Carlos Barrios. Les històries de vida d’aquests dos joves, de sacrifici i d’esperança en el futur, són només dues de milers més que es repeteixen en molts punts de Catalunya i de l’estat espanyol, fruit d’una realitat socioeconòmica dramàtica en molts països africans i d’una legislació espanyola que no s’hi adapta. Poca cosa podem fer des de Torredembarra i són les administracions superiors les que tenen un repte que no acaben d’afrontar, i fomenten, amb aquesta inacció, ideologies tòxiques, com les que estan darrere de l’atac racista del febrer per part d’un grup de veïns al centre Rigel, que va provocar-hi algunes destrosses materials. Però sí que podem conèixer més aquest centre i la feina que fan. El coneixement ens farà més lliures dels discursos xenòfobs.

En aquest número del Torredembarra Actualitat no hi pot faltar la prèvia de la Festa Major de Santa Rosalia, que segur que serà millor que la de l’any passat, però a causa de la situació pandèmica que vivim encara estarà lluny de la que tots desitgem. Per això, hem volgut conèixer com preparen els grups del seguici popular aquesta segona Santa Rosalia excepcional. Malgrat tot…

Visca Santa Rosalia!

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This