EDITORIAL l I ha passat un any

Aquest mes de març es compleix un any de la declaració de l’estat d’alarma i el confinament total que va significar l’inici de la pandèmia de la Covid-19 i un estat d’excepció en les nostres vides que, amb diferents nivells d’intensitat, es manté actualment. En aquest número del Torredembarra Actualitat hem volgut fer una mirada a aquests dotze mesos que han marcat i marcaran la vida de tots nosaltres. Hem volgut analitzar a través de les xifres l’impacte que ha tingut la Covid-19 en el nostre municipi i també hem parlat amb una persona que ha estat al peu del canó en la batalla contra el coronavirus, el doctor Carles Miracle. Ho ha viscut com a metge de família i com a director de la Residència Pere Badia, on amb el seu equip ha aconseguit el que molts altres centres de les seves característiques no han assolit: no haver patit cap cas greu de la malaltia ni cap mort.

Un tema que també hem volgut tractar són els greus episodis que van afectar la convivència ciutadana a Torredembarra fa unes setmanes i que van acabar amb uns fets lamentables davant de la casa ocupada del carrer Mimoses i encara més greus al centre de menors, amb destrosses en les seves instal·lacions. Aquest problema d’inseguretat, legítimament denunciat pels veïns i veïnes afectats, va fer aflorar unes actituds racistes i moments de tensió que haurien pogut acabar molt malament. Una crisi que s’ha tancat en fals i pot tornar a rebrotar si no s’aborda d’una manera integral.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This