EDITORIAL l El comerç afronta un futur ple d’amenaces i també d’oportunitats

Res no tornarà a ser igual després de la Covid-19. És una frase que sentim molt darrerament, però si en un sector és molt aplicable és el comerç. I Torredembarra és una vila històricament amb un sector comercial important. Per això, hem volgut dedicar el darrer dossier informatiu de 2020 al comerç torrenc. I ho fem parlant amb protagonistes i experts amb l’objectiu de definir la situació actual —fortaleses i debilitats— i les perspectives de futur —oportunitats i amenaces. El coronavirus ha afectat els diferents establiments comercials enguany, però hi ha unes dinàmiques que s’arrosseguen des de fa anys, algunes a nivell general i altres més locals.

La transformació digital és un dels principals reptes de futur davant de l’auge del comerç electrònic, que s’ha accelerat els darrers mesos. Els propietaris de comerços de proximitat han d’adaptar-se a aquests nous models de consum, sumant esforços entre ells i col·laborant estretament amb l’administració local. L’ajuda pública és vital en un moment com aquest. En calen més. Malgrat un cert pessimisme tradicional inherent entre els comerciants, el sector té punts forts que ha de ser capaç d’aprofitar per minimitzar les debilitats i les amenaces. L’eix comercial de Torredembarra és envejat per altres municipis. I el primer que cal que faci el comerç torrenc és creure-s’ho.

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This