EDITORIAL l La construcció es reactiva, però ho fa amb molta prudència

En aquest dotzè número del Torredembarra Actualitat hem decidit fer un segon dossier informatiu especial. Si el mes de febrer passat vam dedicar unes pàgines al Polígon Industrial Roques Planes, ara ens volem centrar a fer una radiografia de la situació actual del sector de la construcció. Ho fem parlant amb els seus protagonistes, oferint dades i comptant amb articles d’opinió i anàlisi.

La construcció va viure un moment d’activitat frenètica durant més d’una dècada que va frenar en sec el 2008. Després van venir uns anys d’aturada gairebé total, fins que ja fa uns cinc anys han tornat a construir-se noves promocions d’habitatges, amb una gran prudència per part dels empresaris i dels compradors. I també les entitats bancàries, que posen unes condicions molt dures a unes i altres per a l’accés al crèdit.

La rehabilitació d’habitatges vells és una alternativa a l’obra nova. Ho estem veient a Torredembarra, però encara més a Altafulla. És una bona manera de potenciar els cascs antics dels municipis i evitar que es degradin i arribin a situacions de no retorn. Els ajuntaments tenen eines per influir en l’urbanisme. Les subvencions i les bonificacions en impostos en són unes, però la més important és el Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM). I a Torredembarra s’ha de començar a revisar en breu. Se’ns gira feina.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This